Artı49 farkıyla: Özel ile Akşener arasında “randevu” diplomasisi

Artı49 farkıyla: Özel ile Akşener arasında “randevu” diplomasisi

CHP Genel Başkan Özgür Özel ile İYİ Parti lideri Mera Akşener’in görüşeceği iddiası birçok kez gündeme geldi ancak görüşme bir türlü gerçekleşmedi. Artı49 siyasi arenada Özel ile Akşener arasında geçen gözden kaçan detayları yazdı.

CHP 38. Kurultayı’nda (4 Kasım) Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu’nu geride bırakarak CHP Genel Başkanı oldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, X hesabından tebrik etti: “Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Kurultayı’nda genel başkan olarak seçilen Sayın Özgür Özel’i tebrik ediyor; kurultay sonuçlarının Cumhuriyet Halk Partisi camiasına hayırlı olmasını diliyorum.”

Bakın buraya dikkat…

Meral Akşener, Özgür Özel’i telefonla aramadı. Sadece sosyal medyadan tebrik etti.

Dolayısıyla Özgür Özel’in yanıtı da sosyal medyadan olmuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, genel başkan seçilmesi sonrasında kendisini tebrik eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e teşekkür etti. Özel, sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:

"Sayın Meral Akşener, nazik tebrik mesajınız için teşekkür ediyorum. Demokrasimizin büyük yara aldığı, adaletin çürümeye yüz tuttuğu böylesi bir dönemde aldığım sorumluluğun bilinciyle toplumsal muhalefeti hep birlikte büyütmek için var gücümle mücadele edeceğim."

Akşener’in Özel’e tebrik telefonu açmamasıyla başlayan iletişim bu boyutta devam etti.

15 Kasım’da Özgür Özel ile Meral Akşener’i görüşeceği iddia edildi.

Ancak, yanıt gecikmedi…

Özgür Özel, bir gazetecinin, “Meral Akşener ile yarın bir görüşme yapacağınız belirtiliyor” sözlerine, “Ben de şaşırdım, yok” karşılığını verdi.

Önceki gün yine Akşener soruldu Özgür Özel’e…

CHP Genel Başkan Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sarıyer’de Büyükdere Atatürk Fidanlığı’nın açılış törenine katıldı. Açılış töreninden sonra Özel, bir basın mensubunun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bir görüşme yapıp yapmayacağı sorusuna, "Henüz planlanan bir görüşme yok" yanıtını verdi.

Özgür Özel’in bu açıklamasından sonra İYİ Parti yani Meral Akşener el yükseltti!

İYİ Parti’den Özgür Özel’e Akşener ile görüşme için “randevu” alması gerektiği mesajı verildi.

Siyasi nezaket gereği elbette bütün liderler görüşme öncesi “randevu” talep eder.

Ancak iyi ilişkisi olan liderler kamuoyu önünde yani gazetecilere açık açık “benimle görüşmek için önce randevu alman gerekir” mesajı vermez!

Siyasi nezakette böyle durumlarda siyasetçiler “kapımız her zaman açık” mesajıyla diplomasiyi yürütür.

Ancak bu kez beklenen olmadı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, bugün parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Ankara ve İstanbul için bir iş birliğinin olup olamayacağı, Özgür Özel ve Meral Akşener’in görüşme yapıp yapmayacağı sorusu üzerine, "Divanımızda Sayın Mansur Yavaş'ın ziyareti ve içeriğiyle ilgili bir değerlendirme oldu. Sayın Yavaş, Sayın Özgür Özel'in selamını getirdiler. Görüşmede divan üyelerimiz de yer alıyordu. Bunun dışında bir şey bir değerlendirme olmadı. Genel İdare Kurulumuzun almış olduğu bir karar var. Siyasi partiler, yetkili organları eliyle, onların aldığı kararların hayata geçirilmesi yoluyla idare edilir. Ve biz de bu esas üzerinden elbette kararımızı en etkin bir biçimde hayata geçirmek için çalışmalarımızı yürütüyoruz. An itibarıyla da Sayın Özel'in partimizden, genel başkanımızdan herhangi bir randevu talebi yok" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum