Armin Laschet ne zaman istifa edecek ?

Armin Laschet ne zaman istifa edecek ?

CDU şansölye adayı Armin Laschet, Alman haber kaynaklarına göre, pazartesi günü Kuzey Ren-Vestfalya Başbakanlığı görevinden istifa etmeyi düşünüyor.

Alman haber kaynaklarına göre, Alman Hıristiyan Demokratların lideri Armin Laschet, pazartesi sabahı Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin başbakanı olarak istifasını eyalet parlamentosu başkanına sunmak istiyor.

Devir teslim aşaması

Armin Laschet Pazartesi sabahı başbakanlık görevinden istifasını eyalet meclisi başkanına sunmak ve görevden alınma belgesini almak istiyor. 

Laschet ve Eyalet Parlamentosu Başkanı André Kuper istifa talebini onaylıp imzaladıktan sonra , istifa eden başbakanın, ayrılma izin belgesini alması gerekiyor. Hükümet başkanlarıyla birlikte görevden alınan diğer kabine üyeleri de yasal gereklilikler uyarınca görevlerine devam edecek yeni Başbakan seçildikten sonra kendi kabinesine atanacak.

Laschet, salı sabahı Federal Meclis üyesi olana kadar görevde kalacak. Eyalet anayasasına göre artık başbakan olamayacak. Aile, mülteciler ve entegrasyon bakanı Joachim Stamp (FDP) görevi devraldı. Ancak Stamp, hükümete yalnızca bir gün başkanlık edecek, mevcut planlara göre, Ulaştırma Bakanı Hendrik Wüst (CDU) çarşamba günü eyalet parlamentosunun özel oturumunda yeni Başbakan olarak seçilecek.
 

Artı49 Haber Merkezi
Çeviri Haber: Tuğba Ünal

HABERE YORUM KAT