Düsseldorf'ta Arapça harflerle yazılan ilk sokak tabelasına Almanlar nefret yağdırdı!

Düsseldorf'ta Arapça harflerle yazılan ilk sokak tabelasına Almanlar nefret yağdırdı!

Almanya'nın Düsseldorf şehrinde, kentin en büyük Müslüman topluluğuna sahip olan bölgesinde, ilk kez bir sokak levhası Arapça olarak yazıldı.

Düsseldorf'da Faslı ve Mağrip kökenli birçok insanın yaşadığı Oberbilk bölgesinde 'Ellerstrasse' Arapça olarak yazıldı.

Sokak levhası, belediye tarafından farklı dilleri ve kültürleri kutlamak ve toplulukları birleştirmek için bir proje kapsamında açıldı. Proje kapsamında, kentin farklı bölgelerinde farklı dillerde yazılmış sokak levhaları yerleştirilecek.

Arapça sokak levhası bölge halkı tarafından kötü yorumlara neden oldu. Bazı kişiler topluluğun entegrasyonunu engelleyebileceği ve "paralel topluluklar" yaratılabileceği endişeleri olduğunu söyledi.

Sokak tabelasını Instagram hesabında paylaşan ‘Mülteciler Düsseldorf’a hoş geldiniz’ derneği gelen nefret söylemleri nedeniyle gönderisini kaldırdı. Bu eleştirilere rağmen, Düsseldorf Belediyesi, sokak isimlerinin farklı dillerde yazılması projesinde ısrar ediyor.

Öte yandan Düsseldorf'ta ilk kez yabancı bir alfabeyle yazılmış sokak tabelası bu değil. Yaklaşık bir yıldır Immermannstrasse'de bir Japon sokak tabelası bulunuyor.

Artı49

HABERE YORUM KAT