Aralık ayından itibaren Dortmund'daki dört park yeri artık ücretli olacak

Aralık ayından itibaren Dortmund'daki dört park yeri artık ücretli olacak

Aralık ayından itibaren Dortmund'da bulunan dört park yeri artık ücretli olacak.

Büyük şehirlerde park yeri bulmak genellikle zor bir iş. Şehir merkezine yakın park yerleri genellikle dolu olur. Bir alternatif Park&Ride alanlarıdır. Dortmund'da da bu tesislerden 36 tane var ama dördü Aralık ayından itibaren ücretli olacak. 

Park & ​​​​Ride alanları (park etme ve seyahat etme) aslında arabayı park yerine bırakmak ve daha sonra otobüs ve tren gibi toplu taşıma araçlarıyla varış noktasına gitmek için tasarlanmıştır. 

Şehir, Park&Ride tesislerinin gerçek kullanımını gelecekte de korumak istiyor ve şehir alanındaki 36 bölgenin dördünde bir çıkış bariyeri sistemi getiriyor. Anlamı: Arabanızı alanlara park etmek istiyorsanız, girişte bilet almanız gerekecek.

Her zaman ücretli olacak mı?

Dortmund şehrinin bildirdiği gibi, otobüs ve tren için bilet aldığınız sürece park yerleri ücretsiz kalır. Ancak, Aralık ayından itibaren dört alan maliyetli olacak;

Liman

Ana Mezarlık

Schulte-Rödding

Vestfalya Parkı

Aracınızı 24 saatten fazla bu tesislerde bırakırsanız saat başı 50 cent ödemeniz gerekiyor. Bu tarife, toplu taşıma için biletsiz park edenler için de geçerlidir-günlük bilet 6 Euro’dur.

Engelli kişiler, belirtilen park yerlerinin ücretsiz kullanımı için Dortmund Belediyesi'nin web sitesindeki bir formu kullanabilir. Onlar için ilk 24 saat ücretsizdir.

Belediye, kayıt yapılırken adres bilgisi, ağır engelli kimlik kartı referans numarası ve kart üzerindeki geçerlilik süresi bilgilerinin hazır bulundurulması gerektiğine dikkat çekiyor.

 

Haber Çeviri:Tuğba Ünal
Fotoğraf: Unsplash - chuttersnap

 

HABERE YORUM KAT