Apple'a abonelik sistemi geliyor: Taksitle iPhone alınacak

Apple'a abonelik sistemi geliyor: Taksitle iPhone alınacak

Apple, iPhone telefonların da içinde yer alacağı bir abonelik sisteminde aylık ödemelerle birlikte cihaz satın almayı mümkün kılacak.

Apple; iPhone, iPad ve daha birçok ürününü her yıl milyonlarca insana satıyor. Bu da yıllık milyarlarca dolar kâr elde etmeyi başaran Apple’ın dünyanın en değerli şirketleri arasında en üst sıralarda yer almasında rol oynuyor.

Şimdi ise gelen haberler, teknoloji devinin önümüzdeki yıllar için oldukça ilginç planlarının olduğunu ortaya çıkardı. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen bir etkinlikle yeni iPhone SE ve yeni iPad Air gibi cihazlarını tanıtan şirket, önümüzdeki yıllarda yeni bir donanım abonelik sistemini kurmayı planlıyor.

Aylık ücretle iPhone almayı sağlayan yeni bir abonelik sistemi planlanıyor

Apple’ın, gelecek yıl kullanılmaya başlayacağı ileri sürülen ve iPhone, iPad gibi cihazları da kapsayacak olan bir abonelik sistemini piyasaya sürmeyi düşündüğü aktarıldı. Yani bu da cihazların aylık ödemelerle birlikte satın alınabileceği anlamını taşıyor.

Tüketiciler 12-24 ay gibi seçeneklerle sadece telefon almış olmayacak; bunun yerine tek bir aylık bir ücret ödeyerek farklı hizmetlerin de bulunduğu abonelik sistemiyle hizmete dahil olanları satın alabilme fırsatı sunacak. Apple'ın taksitle iPhone alınmasını sağlayan bir sistemi var ancak burada tüm hizmetler için ayrı taksit seçenekleri ile ayrı ödemeler yapılıyor.

Bu yeni kararın, son yıllarda dev şirketin; Apple Music, Apple TV Plus, Apple Arcade gibi birçok konuda ‘abonelik’ sistemine geçme hareketinin bir parçası olduğunu söylemek mümkün. Donanım cephesinde şirket daha önce de 2019'da bu tarz bir adım atmış, uzatılmış garanti sunan AppleCare için benzer bir aylık ödeme sistemini kullanıma sunulmuştu.

Şirketin hakkında henüz oldukça az detay bulunan yeni planı, şu an belli olmayan aylık bir ücretin ödenmesiyle insanlara sunulmayı hedefleniyor. Ayrıca bu yeni donanım abonelik sistemi ile kullanıcılar cihazları için çeşitli yükseltme planlarına da sahip olacak. 

Şirketin taksitli ödeme sistemi aradaki aracıları kaldırarak, diğer hizmetlerle birlikte kullanılabilmesini sağlamayı planladığını gözler önüne seriyor. Ayrıca Apple'ın bu türden bir donanım abonelik sistemini Mac, iPad gibi cihazlar için de genişletebileceği bilgiler arasında yer edindi.

Fotoğraf:Unsplash

HABERE YORUM KAT