Apple, 15 bin TL maaşla eleman arıyor

Apple, 15 bin TL maaşla eleman arıyor

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Apple, yeni çalışanlar arıyor. Verilen iş ilanı listesinde Türkiye de yer alıyor.

İş ilanında Apple, müşterileri dinleyip onlara yardımcı olacak çalışanlar arıyor. İş yerine ise belli günler haricinde gelinmesi gerekmediği belirtiliyor. Apple'ın ilanlarında İstanbul başta olmak üzere Ankara ve İzmir'de de ilanları bulunuyor ve başvuru süreci hala devam ediyor.

Apple'ın maaş olarak 15 bin TL verdiği belirtiliyor. Ancak işe kabul almanız için yanıtlamanız gereken sorular var. Apple, iş başvurularında bir dizi soru soruyor. 

apple.jpg

Sorulardan bazıları ise şöyle:

DJ'lerin kullandığı turntable üzerine bir bardak su koyarak yavaşça hızı arttırmaya başladığınızda ilk olarak bardak kaymaya mı başlar, bardak mı devrilir yoksa su mu sıçrar?

En iyi arkadaşınız kimdir?

Karşılaştığınız ilginç bir problemi ve bu problemi nasıl çözdüğünüzü anlatır mısınız?

Sekiz yaşındaki bir çocuğa modemin ne olduğunu ve özelliklerini nasıl açıklardınız?

Dünya üzerinde hergün kaç yeni çocuk doğuyor?

Senaryo: Çalıştığınız Apple mağazasında bir müşterinin 20 dakikadır yardım beklediğini ve kargaşa çıkarmak üzere olduğunu gördünüz. Yanına gittiğinizde ise kendisi size farklı bir mağazaya giderek istediği bilgisayarı alabileceğini söylerse bu durumu nasıl çözersiniz.

Bu kalemin maliyetini nasıl düşürebilirsin?

Elinizde 2 yumurta olduğunu düşünün ve bu yumurtaları kırmadan en yüksek kaçıncı kattan atmanız gerektiğini bulmanız gerekiyor. Bunun yanıtını nasıl bulurdunuz ve en optimal çözüm yolu nedir?

HABERE YORUM KAT