AP bağlantılı yolsuzluk soruşturmasında adı geçen İtalyan vekil hakim karşısına çıktı

AP bağlantılı yolsuzluk soruşturmasında adı geçen İtalyan vekil hakim karşısına çıktı

Belçika'da yürütülen Avrupa Parlamentosu (AP) bağlantılı yolsuzluk ve kara para aklama soruşturmasında adı geçen İtalyan AP üyesi Andrea Cozzolino, hakkındaki Belçika'ya iade talebinin görüşüldüğü Napoli'deki mahkemede hakim karşısına çıkarıldı.

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, yabancı devletlerden aldığı rüşvet yoluyla AB işlerini etkilemeye çalıştığı iddiasıyla alakalı 10 Şubat'ta Napoli'de bir klinikte gözaltına alınan Cozzolino, Belçikalı savcıların iade talebi doğrultusunda bugün Napoli'deki mahkemede hakim karşısına çıktı.

Haberde, Cozzolino'nun avukatları Federico Conte ve Dezio Ferraro'nun duruşmada, yolsuzluk soruşturmasında gözaltına alınan ve sonradan itirafçı olan eski AP milletvekili İtalyan Antonio Panzeri'nin müvekkilleri hakkında sarf ettiği sözlerin uydurulmuş şeyler olduğunu söylediği belirtildi.

Ayrıca Cozzolino'nun avukatlarının, müvekkillerinin suçlandığı bu davanın arka planında gizli servislerin rol oynadığını, bu durumun da Belçika yargı sisteminin, Cozzolino için adil yargılamayı garanti edemeyeceğini savunduğu kaydedildi.

Hakkındaki suçlamaları reddeden Cozzolino'nun iade talebinin görüşüldüğü dava 14 Mart'a ertelendi.

HABERE YORUM KAT