AOK anketi: Korona önlemleri usandırıcı, ikinci dalga korkutucu

AOK anketi: Korona önlemleri usandırıcı, ikinci dalga korkutucu

 Alman Sağlık Kasası AOK tarafından Hessen eyaletinde gerçekleştirilen bir ankete göre sosyal izolasyondan halkın yüzde 57’si şikâyetçi. Ankete katılanların büyük bir bölümünü ise ikinci dalga korkusu sarmış. 

AOK'nin Anket her beş kişiden birinin sosyal izolasyondan muzdarip olduğunu saptarken, ikinci dalga salgından büyük endişe duyulduğunu da ortaya çıkardı. 

Hessen'de yaşayan 18 yaş ve üzeri bin kişinin telefonla katıldığı ankete göre kadınlar ağırlıklı olmak üzere katılanların yüzde 19’u sosyal izolasyonun psikolojilerini büyük ölçüde etkilediğini belirtirken, yüzde 38’i de açıkça şikâyetçi olduklarını dile getirdiler.

Buna karşılık yaş ilerledikçe şikâyetçi olanların sayısında düşme gözlenen anket, ekonomik durumu iyi olanlarda da şikâyetlerin azaldığını gösterdi. 

Almanya'daki ilk enfeksiyon dalgasının aşıldığına inanıp inanmadıklarına dair soruya katılanların yüzde 51’i “evet” derken,  üçte biri “hayır”, yüzde 14'ü ise “çekimser” yanıt verdi. 

Ankete katılanların yüzde 63’ünün ikinci bir enfeksiyon dalgasından endişe ettiklerini bildirmesi de ilginç bir gelişme olarak değerlendirildi. 

+49 – FRANKFURT

 

HABERE YORUM KAT