Annalena Baerbock Washington'a gidiyor

Annalena Baerbock Washington'a gidiyor

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, ABD'ye ilk diplomatik ziyareti için çarşamba günü Washington'a gidecek.

Baerbock, ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile görüşecek, aralık ayında Liverpool'daki G7 dışişleri bakanları toplantısında yapılan görüşmelerden sonra iki üst düzey diplomat arasındaki ikinci yüz yüze görüşme olacak.

Baerbock'un Washington gezisi, görev süresinin başlarında  ve Almanya'nın yeni yılla birlikte G7 önde gelen ekonomiler grubunun başkanlığını devralmasından kısa bir süre sonra geldi. Dışişleri Bakanlığı'ndan bir sözcü, görev süresinin bu kadar erken döneminde Washington'a gitmesinin de Atlantik ötesi ilişkilerin öneminin altını çizmek anlamına geldiğini söyledi.

Bir bakanlık sözcüsü bu hafta başlarında yaptığı açıklamada, görüşmelerde özellikle Ukrayna sınırı çevresindeki duruma odaklanılacağını söyledi.

Washington, Rusya'yı Ukrayna sınırına yakın bölgelere asker yığmakla suçluyor ve Rusya'nın eski Sovyet cumhuriyetini işgal etmesi halinde ciddi sonuçlar doğuracağı konusunda Batılı müttefiklere katıldı.

NATO dışişleri bakanlarının konuyla ilgili toplantısı Cuma günü yapılacak.

Rusya, 2014 yılında Ukrayna'nın Kırım bölgesini ilhak etti ve o zamandan beri ülkenin doğu kesiminde bir çatışma devam ediyor.Rusya, Ukrayna'yı işgal etme niyetini reddediyor.

Toplantıda iklim değişikliği politikaları ve küresel demokrasiyi teşvik etme çabaları da gündeme gelebilir.

Artı49 Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT