Anket: Trafik Lambası Koalisyonu kan kaybediyor...

Anket: Trafik Lambası Koalisyonu kan kaybediyor...

ZDF "Siyasi Barometresi"nin sonuçlarına göre, ankete katılanların sadece %43'ü trafik lambası koalisyonunun çalışmalarını "oldukça iyi" olarak değerlendiriyor. Bu, nüfusun memnuniyetinin yeni bir dip seviyesine ulaştığını gösteriyor.

Ankete katılanların yüzde 43'ü trafik ışıklarının çalışmasını iyi olarak değerlendirirken, yüzde 51'i hükümetin çalışmasından memnun değil (geri kalanlar "bilmiyorum" yanıtını verdi). 14 gün önceki ankette oran yüzde 46'ya 48'di.

Seçmenlere göre, özellikle SPD koalisyonunda çok az kararlılık gösteriyor: yaklaşık beşte biri, Şansölye'nin partisinin siyasi fikirlerini hükümette güçlü bir şekilde uygulayacağına inanıyor. Tüm parti taraftar gruplarında yüzde 70 ve çoğunluk için durum böyle değil. Yeşiller söz konusu olduğunda, tüm yanıt verenlerin yüzde 51'i çıkarlarını savunacaklarına inanıyor (karşı oylar: yüzde 44). Ancak Yeşiller'in destekçileri için sonuç tam tersi: Yüzde 60'ı partinin koalisyondaki konumunun dayatılmayacağına inanıyor. Tüm yanıt verenlerin yüzde 42'si FDP'nin iddialılığını onaylıyor. Anket sonuçları, nüfusun memnuniyetinin yeni bir dip seviyesine ulaştığını gösteriyor: Ankete katılanların sadece yüzde 43'ü trafik ışığı koalisyonunun çalışmalarını "oldukça iyi" olarak değerlendiriyor. İki hafta önce yüzde 46'sı olumlu karar vermişti.

Vatandaşlar 49 Euroluk bilet hakkında ne düşünüyor ?

Almanya'da 1 Mayıs'tan bu yana, yerel ve bölgesel ulaşım için ülke çapında 49 Euroluk bir bilet mevcut. Bu girişim, ankete katılanların yüzde 83'ünün memnuniyetle karşıladığı bir karar oldu; sadece yüzde 13'ü karara karşı çıktı. Ankete katılanların yarısından fazlası (yüzde 57), biletin gelecekte daha fazla insanın otobüs ve trenle seyahat etmesini sağlayacağına inanıyor. Ancak yüzde 41'i bundan şüphe duyuyor.

 


 

HABERE YORUM KAT