Ankara'da AB bilmecesi: Yunan vatandaşını Almanya'ya göndermediler

Ankara'da AB bilmecesi: Yunan vatandaşını Almanya'ya göndermediler

Avrupa Birliği üyesi ülkelerin vatandaşlarının istedikleri Birlik ülkesine giriş yapabilmesine rağmen, Ankara'da THY yer personeli Yunan vatandaşı bir genç kızın uçakla Federal Almanya'ya gitmesine engel oldu.

Türkiye'deki havayolu taşımacılığında Avrupa ve Almanya ile ilişkilerde yolculara beklenmedik engeller çıkarıldığı belirtildi. Batı Trakya Türklerinden ve Yunan vatandaşı Eda Süleyman'ı, babasının yanına Frankfurt'a uçakla gitmesine izin verilmedi. 

Batı Trakya Türklerinden ve Yunan vatandaşı Eda Süleyman'ı, babasının yanına Frankfurt'a uçakla gitmesine izin verilmedi

ODTÜ Mimarlık Bölümü öğrencisi olan Eda, Ankara havalimanına Almanya'nın Frankfurt şehrinde uçmak üzere geldi. Batı Trakya Türk Gençler Birliği Yeni Nesil Kolu Başkanı Eda Süleyman, babası Recai Süleymanoğlu'nu ziyaret etmek üzere Frankfurt Havaalanına gitmek istiyordu. 

Ancak THY yer personeli Eda Süleyman'ın pasaportuna baktı ve “Almanya'da oturum izni olmadığı için uçuşuna izin veremeyeceklerini” bildirdi. Genç kıza yardımcı olmak isteyen bazı görevliler, Eda'ya vatandaşı olduğu Yunanistan'a gitmesi ve oradan da Viyana üzerinden Almanya'ya geçiş yapmasını önerdiler. Eda Süleyman, böyle bir engelin hukuk dışı olduğunu belirterek, soruna çözüm bulunmasını istedi. 

Baba Recai Süleymanoğlu, hangi gerekçeyle kızının yanına gelmesinin engellendiğini soruyor

AB üyesi ülke vatandaşları arasında ülkeler arası seyahatlerde oturum izni ve benzeri formaliteler gerekmiyor. Eda'nın babası Recai Süleymanoğlu, THY yer personelinin bu gibi konularda bilgi sahibi olması gerektiğini hatırlattı ve hangi gerekçeyle kızının yanına gelmesinin engellendiğini sordu.  Üzgün baba, kızına izin verilmesini istedi. 

+49 – FRANKFURT

 

 

HABERE YORUM KAT
1 Yorum