Amerikalılardan Anneler Günü için dev bütçe

Amerikalılardan Anneler Günü için dev bütçe

ABD'de bu yıl Anneler Günü'ne yönelik harcamaların 2022'ye göre 4 milyar dolar artması bekleniyor.

ABD'de bu yıl Anneler Günü için harcamaların 2022'ye göre 4 milyar dolar artarak 35.7 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Ulusal Perakendeciler Birliği (NRF), 8,164 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen Anneler Günü anketinin sonuçlarını yayımladı.

Ankete göre, Amerikalı tüketicilerin yüzde 84'ü Anneler Günü'nü kutlamayı planlıyor. Bu yıl, tüketicilerin Anneler Günü'nde ortalama 274,02 dolar harcama yapacağı öngörülüyor. Bu rakam, geçen yıla göre artış gösteriyor.

Yapılan harcamalar arasında en popüler hediye seçenekleri yüzde 74 ile çiçek ve tebrik kartı, yüzde 60 ile özel yemekler ve brunchlar yer alıyor. Ayrıca, takılar için toplam 7.8 milyar dolar, özel geziler için 5.6 milyar dolar ve elektronik eşyalar için 4 milyar dolar harcama yapılması bekleniyor.

Geçen yıl, tüketiciler Anneler Günü için toplam 31.7 milyar dolar harcama yapmış ve kişi başı harcama tutarı 245.76 dolar olarak öngörülmüştü. Ancak bu yıl, tüketicilerin daha fazla harcama yapacağı ve rekor seviyede bir tutara ulaşacakları öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT