Amerika'da Johnson & Johnson aşısı için çağrı: 'Durdurun'

Amerika'da Johnson & Johnson aşısı için çağrı: 'Durdurun'

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi ve Hastalık Kontrol ve Koruma Merkezleri(CDC), Kovid-19'a karşı geliştirilen Johnson&Johnson’ın aşısı için durdurulma kararı almaya hazırlandıklarını açıkladı.

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) ve Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC) Johnson&Johnson’ın Kovid-19'a karşı geliştirdiği tek dozluk aşısı için uygulamanın durdurulması kararı almaya hazırlandıklarını açıkladı.

FDA'nın resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Johnson & Johnson tarafından Janssen Kovid-19 aşısının ‘kan pıhtılaşması yan etkisini’ araştırmak üzere kullanımının askıya alınması çağrısında bulundu.


FDA’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bugün FDA ve Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC), Johnson & Johnson Covid-19 aşısı ile ilgili açıklama yaptı. Bu aşının kullanımının durdurulmasını tavsiye ediyoruz. 12 Nisan itibarıyla, ABD'de 6,8 milyondan fazla doz Johnson & Johnson aşısı uygulanmıştır.

CDC ve FDA, aşının uygulanmasının ardından kan pıhtılaşması tespit edilen 6 ABD vakasını içeren verileri gözden geçirmektedir. Şu anda, bu olumsuz olaylar son derece nadir görünmektedir. Bu spesifik kan pıhtısı tipinin tedavisi, tipik olarak uygulanabilecek tedaviden farklıdır. CDC, bu vakaları daha ayrıntılı incelemek ve potansiyel önemini değerlendirmek için Çarşamba günü Aşılama Uygulamaları Danışma Komitesi (ACIP) toplantısı düzenleyecektir. FDA, bu vakaları da araştırdığı için bu analizi gözden geçirecektir. Bu işlem tamamlanana kadar aşının kullanılmasını durdurmayı tavsiye ediyoruz."

Kaynak: GERÇEKGÜNDEM

FOTO: GERÇEKGÜNDEM
 

HABERE YORUM KAT