Amazon ücretsiz hizmetini iptal ediyor

Amazon ücretsiz hizmetini iptal ediyor

Amazon, Almanya'nın en büyük online perakende şirketi olarak bilinen Amazon, popüler bir ücretsiz hizmetini iptal ettiğini duyurdu.

Online alışveriş devi Amazon, Almanya'da günlük binlerce sipariş alan en büyük platformlardan biri olarak öne çıkıyor. Ancak son değişiklikler müşterileri rahatsız etti.

Amazon, müşterilerini sürekli olarak değişikliklere adapte olmaya zorluyor. Şirket, iade sürelerini kısaltmanın yanı sıra, müşterilerin alışverişlerinde kullandıkları ödeme yöntemlerini de değiştiriyor.

Amazon, 26 Mart 2024 tarihi itibariyle "Amazon.de Visa kartı" olarak bilinen ödeme yöntemini kaldırdığını duyurdu. Bu değişiklik, Amazon Prime üyelerinin kullanımına sunulan ve Landesbank Berlin (LBB) ile işbirliği içinde olan bir karttı. Ancak şimdi tüm kart hesapları kapatıldı ve bu ödeme yöntemi artık geçerli değil.

Amazon'a göre, bu kartı kullanan müşterilerin artık hesaplarına erişimi yok. Ayrıca, toplanan puanlar da artık kullanılamaz durumda ve iade edilmeyecek. Şirket, müşterilerini bu değişiklikler konusunda bilgilendirdiğini belirtti.

Şirket, müşterilerine yeni bir ödeme seçeneği sunuyor olsa da, bu seçenek ücretsiz değil. Berliner Sparkasse'nin "Visa Card Extra" adlı kartı, yıllık 19,99 Avro ücretle sunuluyor. Ancak bu kartın, eski kartta bulunan bonus programını içermediği eleştiriliyor.

Amazon, şu anda yeni bir kredi kartı ürünü üzerinde çalıştığını belirtti ancak detaylar henüz netleşmedi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT