Almanya'yı zor günler bekliyor: Milyonlarca ev soğukta kalabilir...

Almanya'yı zor günler bekliyor: Milyonlarca ev soğukta kalabilir...

Alman basınında Cuma günü çıkan haberlere göre, Alman hükümeti kışın gaz kıtlaşırsa, milyonlarca ev ısıtıcısının çalışmamasına neden olacak bir zincirleme reaksiyon başlatabileceğinden endişe duyuyor.

Almanya, enerji kıtlığı ve olası tayınlama korkuları arasında kışı endişeyle bekliyor,  Bild gazetesinde yer alan bir rapora göre, gaz arzındaki bir azalma, istenmeyen başka sonuçlara da yol açabilir.

Putin'in kararı ile gaz akışının kısıldığı botu hatlarında oluşan düşük basıncın ülkenin enerji altyapısında arızalara neden olması nedeni ile bu kış milyonlarca evin soğukta kalmasından endişe ediliyor.

Bild gazetesinde yer alan habere göre, Başbakanlık Dairesi Başkanı Wolfgang Schmidt'in eyalet başkanları ile yaptığı toplantıda boru hatları ile ilgili endişeler dile getirildi.

Alman Hükümeti, kamu hizmet şirketlerinin tedarik sorunlarının ortaya çıkması durumunda en az 24 saat önceden yetkililere haber vermelerini talep etti.

Rusya'nın son haftalarda Almanya'ya gaz arzını azaltmasıyla birlikte, Uniper gibi enerji tedarikçileri, kısa sürede başka yerlerden gaz satın alarak açığı kapatmak zorunda kaldı.

Devam eden arz sorunları, toptan gaz fiyatlarının bir yıl öncesine göre beş kat daha yüksek olmasıyla, enerji piyasasında fiyatların yükselmesine katkıda bulundu.

Perşembe günü, kabine, zor durumdaki şirketlerin ek maliyetlerini tüketicilere yansıtmasına izin verecek gaz ürünlerine bir vergi getirme planlarını oyladı.

Ancak, ailelerin doğalgaz faturalarının yılda 1.000 € civarında artmasına neden olabilecek verginin getirilmesi, kriz sırasında enerji ürünlerinden KDV alınmaya devam edilip edilmeyeceği konusunda bir tartışma başlattı.

Fotoğraf: Unsplash - charliemeyn

HABERE YORUM KAT