Almanya’yı sarsan polis cinayetinde karar açıklandı

Almanya’yı sarsan polis cinayetinde karar açıklandı

Kaiserslautern Eyalet Bölge Mahkemesi’nde görülen duruşmada yargılanan sanık Andreas S., Kusel’de bir polis memuru ve polis meslek okulu öğrencisini öldürmekten müebbet hapse mahkûm edildi

Savcılık daha önce Andreas S. için müebbet hapis cezası talep etmişti. Kıdemli Savcı Stefan Orthen, Kaiserslautern Bölge Mahkemesi önünde yaptığı savunmada, sanığın çifte cinayetten suçlu olduğunu söyledi. Savcı, işlenen suçun, cinayetin birçok özelliğini yerine getirdiğini ve bir ‘infaz’ niteliği taşıdığını vurguladı. Bölge Mahkemesi ayrıca, olay anında orada olan ikinci sanığı ticari amaçlı kaçak avlanmaya iştirak etmekten suçlu buldu. Ancak mahkeme, 33 yaşındaki ikinci sanığın duruşma başlamadan önce kapsamlı bir ifade vermiş olması nedeniyle herhangi bir ceza vermedi. Diğer sanığın suçun aydınlatılmasına katkıda bulunduğu belirtildi. Andreas S.’le düzenli olarak kaçak ava katılan sanığın, olay sonrası izlerin kaldırılmasına katıldığı ancak polislere ateş etmediği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Cinayet 31 Ocak’ta işlenmişti. Rheinland-Pfalz eyaletine bağlı Küsel bölgesinde devriye gezen genç komiser Alxander K., ile stajını bitirmek üzere olan Polis meslek okulu öğrencisi Yasmin B., kaçak av nedeniyle bir aracı durdurmuştu. Kontrol sırasında doğrudan polislere ateş açılması sonucu 29 yaşındaki bir komiser ve 24 yaşındaki kadın polis stajyeri olay yerinde hayatını kaybetti. Olaydan kısa bir süre sonra ise bölgede kaçak av yaparak dükkânında bunları satan Andreas S. zanlı olarak gözaltına alınmıştı. 39 yaşındaki ana sanığın yargılandığı duruşma haziran ayında başladı.

HABERE YORUM KAT