Almanya'yı sarsan cinayette yeni gelişme... İki küçük kardeşin katili babaları mı?

Almanya'yı sarsan cinayette yeni gelişme... İki küçük kardeşin katili babaları mı?

2020 yılında yaşanan ırkçı saldırıyla anılan Hanau kenti, şimdi de 7 ve 11 yaşlarındaki iki küçük kardeşin öldürülmesiyle gündemde.

Dün sabah saat 07.45’te yolda yürüyen bir kişinin yüksek katlı binanın önünde ağır yaralı olarak yatan 11 yaşındaki erkek çocuğunu fark edip polisi aramasıyla ortaya çıkmıştı. Yapılan aramada dokuzuncu katta da 7 yaşındaki bir kız çocuğunun cansız cesedi bulunmuştu. İlk yapılan araştırmada iki kardeşin cinayete kurban gittiği belirtilirken ölüm nedenleri ise açıklanmadı. Cinayet masasının yaptığı araştırmaya göre, cinayetlerin ailevi sorunlardan kaynaklandığı tahmin ediliyor. Aranılan katil zanlısının çocuklarla ilişkisi merak ediliyor. Bild gazetesi, katil zanlısının çocukların babası olduğunu yazdı.

İki küçük çocuğun canice öldürülmesi kentte büyük şok etkisi yarattı. Hanau halkı, cinayetin bir an önce aydınlatılmasını istedi. Komşulardan edinilen bilgiye göre ailenin Asya kökenli göçmen aile olduğu ve çocukların annelerinin olay sırasında işte olduğu öğrenildi. Hayatını kaybeden çocuklar Hessen Eyalet Parlamentosu’nda da anıldı. Milletvekilleri, oturumun başında ayakta saygı duruşunda bulundu. Meclis Başkan Yardımcısı Frank Lörtz (CDU), cinayetin korkunç bir olay olduğunu belirtti. Cinayet sonrası birçok kişi, hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki erkek çocuğunun bulunduğu cadde üzerine çiçek bırakarak mum yaktı.

Savcılık, katil zanlısı olarak çocukların babasının arandığını doğruladı. Ancak şu ana kadar yakalama gerçekleşmedi.

Kaynak: Hürriyet Avrupa
Fotoğraf: Unsplash

HABERE YORUM KAT