Almanya'yı karıştıran olay! Scholz'un parti etkinliğinde 'bayıltıcı ilaç' krizi

Almanya'yı karıştıran olay! Scholz'un parti etkinliğinde 'bayıltıcı ilaç' krizi

Almanya'da başbakan Olaf Scholz'un partisinin düzenlediği partide çok sayıda kadında baş dönmesi ve zehirlenme meydana gelmesi üzerine soruşturma başlatıldı.

Almanya’da gündem başbakan Olaf Scholz’un partisi Sosyal Demokratlar’ın Çarşamba günü düzenlediği “yaza merhaba” partisi… Çarşamba günü düzenlenen etkinliğe katılan bazı kadınların iyi hissetmediği ve baş dönmesi ve zehirlenme belirtileri göstermesi üzerine soruşturma başlatıldı.

SPD'nin Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil, Die Welt gazetesine verdiği demeçte, "SPD tarafından düzenlenen bir etkinlikte böyle bir şeyin olması beni kızdırıyor" dedi. Klingbeil, sorumlular hakkında soruşturma yürütülmesi için çağrıda bulundu.

SPD'den Katja Mast ise, Twitter'da yaptığı paylaşımda, "İlgili herkese şikayette bulunmalarını tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı. Berlin polisi, 21 yaşında bir kadının 'bir siyasi partinin yaz partisi' sonrası şikayette bulunmasının ardından iddiaların araştırıldığını belirtti.

Açıklamada, şikayette bulunan kadının 'ertesi gün partiyi hatırlamadığını' söylediği aktarıldı. Buna göre kadın, polise olay sırasında yiyecek ve alkolsüz içecekler tükettikten sonra midesinin bulandığını ve başının döndüğünü söyledi. Polis, şu ana kadar dört vakadan haberdar olduklarını bildirdi

Fotoğraf:AA

HABERE YORUM KAT