Almanya'yı karıştıran iddia! Karl Lauterbach’ın akademik geçmişi tutarsızlıklar mı içeriyor?

Almanya'yı karıştıran iddia! Karl Lauterbach’ın akademik geçmişi tutarsızlıklar mı içeriyor?

Alman basını Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach'ın özgeçmişinde bulunan tutarsızlıklar nedeniyle sarsıldı. Lauterbach'den iddialara karşı açıklama bekleniyor.

SPD'li siyasetçi ve doktor Karl Lauterbach'ın etkileyici bir akademik kariyeri bulunuyor. Ancak Sağlık Bakanı’nın özgeçmişindeki muhtemel tutarsızlıklar Alman basınının gündemine oturdu.

Basın, Lauterbach'ın doktora tezini tamamlama tarihiyle ilgili bazı tutarsızlıklar olduğu yazdı.Lauterbach'ın özgeçmişinde doktora tezini 2001 yılında tamamladığı iddia edilirken, bazı kaynaklar tezin 1999 yılında tamamlandığını ve 2001 yılında sadece revize edildiğini iddia ediyor. Öte yandan Lauterbach'ın özgeçmişinde birçok uluslararası kuruluşta çalıştığı iddia ediliyor ancak bu iddia kaynaklarıyla doğrulanamıyor.

Lauterbach'ın özgeçmişindeki tutarsızlıkların Almanya'da siyaset sahnesindeki itibarını sarsabileceği ve gelecekteki siyasi kariyerini etkileyebileceği belirtiliyor. Tutarsızlıkların ortaya çıkmasının ardından bakanın siyasi rakipleri tarafından eleştirildiği ve hatta istifaya çağrıldığı belirtildi. Bazı kesimler tarafından ise bu iddiaların siyasi bir kampanya olduğu iddia ediliyor.

Lauterbach'ın özgeçmişindeki tutarsızlıkların ne kadar ciddi olduğu ve siyasi kariyerini ne ölçüde etkileyebileceği henüz belli değil. Ancak konu hakkındaki tartışmaların devam etmesi bekleniyor.

Artı49

HABERE YORUM KAT