Almanya’ya kadın cumhurbaşkanı önerisi

Almanya’ya kadın cumhurbaşkanı önerisi

Almanya’da 13 Şubat 2022 tarihinde yapılacak cumhurbaşkanı seçiminde Hıristiyan Demokrat/Hristiyan Sosyal Birlik Partileri’nin (CDU/CSU) bir kadın aday göstermesi yeniden gündeme getirildi.

Türkiye kökenli CDU’lu Federal Meclis milletvekili Serap Güler, Almanya başbakanının da başbakan yardımcısının da erkek olduğuna dikkat çekerken, “Böyle bir ortama kadın bir cumhurbaşkanı çok yakışır” dedi.

CDU Genel Başkanlığı yarışını kaybeden Helge Braun’un partinin Genel Sekreteri olarak görev vermeyi planladığı Serap Güler, haftalık Der Spiegel dergisine verdiği demecinde, “Birlik Partileri, Cumhurbaşkanı seçiminde kendi adayını göstermelidir. Bu aday da kadın olmalıdır. Ancak sırf laf olsun diye göstermelik bir kadın aday gösterilmemeli. Gösterilecek kadın aday partilerüstü kabul gören biri olmalıdır” dedi. Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Başbakanı Hendrik Wüst de, kısa bir süre önce, CDU/CSU’nun toplumun farklı kesimleri tarafından kabul gören bir kadın cumhurbaşkanı adayı göstermesini önermişti. Wüst, Almanya’nın ilk başbakanının, ilk kadın Federal Savunma Bakanı’nın ve Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun ilk kadın başkanının CDU’lu olduğunu hatırlatırken, “Almanya’nın ilk kadın cumhurbaşkanı olacak adayı da Birlik Partileri önermeli” demişti.

KAYNAK: HÜRRİYET AVRUPA

 

HABERE YORUM KAT