Almanya'ya kaçak yollarla gitmeye çalışan Hasan'ın ölümü yürekleri burktu...

Almanya'ya kaçak yollarla gitmeye çalışan Hasan'ın ölümü yürekleri burktu...

Kendisine daha iyi bir yaşam kurabilmek için yasadışı yollarla Almanya’ya gitmeye çalışan 28 yaşındaki kuaför Hasan Hüseyin Karadağ, Sırbistan’da bir ormanda donarak yaşamını yitirdi.

Gaziantep’te yaşayan erkek kuaförü işi yapan 28 yaşındaki Hasan Hüseyin Karadağ, organizatörlerin kendisini belirli bir ücret karşılığında Almanya’ya götüreceği vaadi üzerine 20 Kasım günü Gaziantep’ten Sırbistan’a gitti. 23 Kasım Çarşamba günü ailesi ile konuşan Karadağ’dan bir daha haber alınamadı. 25 gün boyunca ailesinin ulaşmaya çalıştığı Hasan Hüseyin Karadağ, Sırbistan Belgrad ormanında donarak ölmüş halde bulundu.

Kimlik tespitinin ardından Hasan Hüseyin Karadağ’ın ailesini Sırbistan’daki Türk konsolosluğu aradı. Çocuklarının acı haberi ile yasa boğulan Karadağ ailesi, cuma akşam saatlerinde Gaziantep Havalimanından cenazelerini teslim aldı. Karadağ’ın cansız bedeni otopsi işlemleri yapılmak üzere Gaziantep Adli Tıp Kurumu Morguna getirildi.

Donarak yaşamını yitiren Hasan Hüseyin Karadağ, Gaziantep Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsisinin ardından toprağa verildi. Karadağ'ın acılı ailesi, çocuklarının parayla götüren organizatörler tarafından ormanda ölüme terkedildiğini ileri sürerek, “Bizim canımız yandı. Başkalarının yanmasın. Bu organizatörlerin yakalanarak cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT