Almanya'nın yeni savunma bakanı belli oldu

Almanya'nın yeni savunma bakanı belli oldu

Başbakan Olaf Scholz'un Ukrayna krizinde istifa etmek zorunda bıraktığı Christine Lambrecht'in yerine Aşağı Saksonya Eyaleti İçişleri Bakanı Boris Pistorius'u Savunma Bakanı olarak atamaya karar verdiği belirtildi.

Der Spiegel dergisi ile Alman Birinci Televizyonu (ARD) ve N-tv’nin başbakanlığa yakın kaynaklara dayanarak verdikleri haberlerinde, Pistorius’un atanmasıyla ilgili açıklamayı Başbakan Olaf Scholz’un öğleye doğru yapacağı belirtildi. Bakanlar Kurulu’nda kadın kotasına önem verdiğini her fırsatta yineleyen Başbakan Scholz’un, son derece kritik bir dönemi göz önünde bulundurarak Federal Savunma Bakanlığı’na yeni atamayla ilgili olarak bu ilkeden feragat ettiğine de dikkat çekildi

PISTORIUS KİMDİR?
Boris Pistorius 14 Mart 1960 tarihinde Başbakan Scholz’un memleketi Osnabrück kentinde doğdu. Orta öğrenimden sonra Osnabrück Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Henüz 16 yaşındayken SPD’ye üye olan Pistorius 2006-2013 yıllarında Osnabrück Anakent Belediye Başkanlığı yaptı. 2013 yılında da Aşağı Saksonya eyaleti İçişleri ve Spor Bakanlığı’nı üstlendi. 2016 yılından beri Almanya’nın eski Başbakanı Gerhard Schröder’in boşandığı eşi Doris Schröder-Köpf ile sürdürdüğü ilişki 2022 yazında son buldu.

Fotoğraf: Unsplash - sincerelydavidcohen

HABERE YORUM KAT