Almanya'nın yeni partisi doğuyor

Almanya'nın yeni partisi doğuyor

Almanya'da yeni bir sol parti doğuyor. Son yerel seçimlerde hayal kırıklığı yaşayan Sol Parti (Die Linke), eyalet meclisleri dışında bir yeni sol partiye ev sahipliği yapacak.

Son yerel seçimlerde hayal kırıklığı yaşayan Sol Parti (Die Linke), eyalet meclisleri dışında bir yeni sol partiye ev sahipliği yapacak. Bu gelişme, hala Sol Parti milletvekili olan Sahra Wagenknecht ve onun yönetimdeki sol liberal grupla parti içi ayrışmalara yol açtı. Wagenknecht, yeni bir parti kurma sürecini başlatma kararı aldı ve bu kararı yakında bir basın toplantısıyla resmen duyuracak.

Der Spiegel'in "acil" haberine göre, Wagenknecht'in parti kurma kararı büyük olasılıkla pazartesi günü kamuoyuna açıklanacak. Yaz aylarında bu adımı atma konusu sıkça tartışıldı, ve Wagenknecht, "Parti kurmak kolay bir iş değil, birkaç kişiyle başarılamaz, geniş bir örgütlenme gerektirir. Biz bunu düşünüyoruz" şeklindeki sözleriyle bu zorlu göreve hazırlandıklarını açıkladı.

Sahra Wagenknecht ve Sol Parti'deki yakın destekçileri, yoksulları destekleyen ekonomi politikaları yanı sıra Rusya-Ukrayna savaşı ve son İsrail-Filistin çatışmalarındaki olağandışı siyasi tutumlarıyla dikkat çekiyorlar. Eski SPD Genel Başkanı ve Sol Parti'nin kurucularından Oskar Lafontaine da Almanya'nın doğal partnerinin Rusya, Amerika olmadığını belirterek dikkat çekici açıklamalarda bulunuyor.

HABERE YORUM KAT