Almanya'nın 'Paskalya Yürüyüşleri'nde halk dünyadan bunu istedi

Almanya'nın 'Paskalya Yürüyüşleri'nde halk dünyadan bunu istedi

Almanya’da düzenlenen Paskalya Yürüyüşlerine katılan göstericiler, Ukrayna’da barışın sağlanması çağrısında bulundu.

Almanya’da Paskalya Yortusu vesilesiyle her yıl barış için yapılan "Paskalya Yürüyüşleri", ülkenin çeşitli kentlerinde düzenlendi.

Başkent Berlin’de "Savaşı değil, barışı kazanalım" sloganıyla düzenlenen "Paskalya Yürüyüşü" için binlerce kişi Mitte ilçesindeki Elise-und-Otto-Hampel Meydanında toplandı.

Ardından yürüyüşe geçen göstericiler, üzerinde “Barışı isteyenin müzakere yapması lazım”, “Bu bizim savaşımız değil-Savaşı istemiyoruz”, “Ne NATO, ne de Putin”, "Barış şimdi", Silahsız bir şekilde barışı başaralım" ve "Savaşı durdurun" yazan pankart ve dövizler taşıdı.

Yürüyüş kapsamında yapılan konuşmalarda Ukrayna’da barışın sağlanması gerektiğine vurgu yapılarak, Alman hükümetine Ukrayna’ya daha fazla silah verilmemesi ve Rusya-Ukrayna savaşının sonlandırılması için diplomatik çaba sergilenmesi çağrısında bulunuldu.

Leipzig kentinde de 300 kişinin katıldığı Paskalya Yürüyüşünde Ukrayna ile Rusya arasında ateşkes sağlanması istendi.

Aşağı Saksonya'nın farklı kentlerinde ve Bremen eyaletlerinde düzenlenen yürüyüşlerde de binlerce kişi Ukrayna’daki savaşın bitirilmesi ve Rusya ile Ukrayna arasındaki sorunun diplomatik yollarla çözülmesini talep etti.

HABERE YORUM KAT