Almanya'nın pandemi döneminde unutulan 'yoksul çocukları'

Almanya'nın pandemi döneminde unutulan 'yoksul çocukları'

“Çocukları hayata güçlü hazırlamak”...Bu ifadeler, akranlarına göre dezavantajlı çocukları desteklemek için kurulan "Die Arche" adlı yardım kuruluşunun sloganı.

Çocuklara burada ücretsiz yemek veriliyor ve ev ödevlerinde yardımcı olunuyor. Bazıları için, Die Arche adlı kuruluş, ikinci bir ev gibiydi. Ancak pandemi nedeniyle okullarda gibi, bu yardım kuruluşu da aylarca kapalı kaldı.

Daniel Schröder, Die Arche Direktörü

"Telefon bağımlılığı gerçekten bir sorun. Burada, günde 16 saat telefonda oyun oynayan bir çocuk var. Yani burada kötü yaşam koşullarından kaynaklanan sorunlar görüyoruz. Çocuklar uygun ortamları bulmadıklarında kendilerini böyle sorunların içinde bulması normal hale geliyor."

Bazı çocuklar Almanca dilini kısmen unuttu. Birçoğunda gerileme görüldü. Okullar yeniden açıldı ancak dezavantajlı çocuklar için bu yeterli değil. Okullara daha fazla devlet desteği gerekiyor. Yardım kuruluşuna göre, buradaki çocuklar unutulmuş durumda.

Daniel Schröder:

"Bu yardım kuruluşunun bulunduğu bölgede sandığa gitme oranı oldukça düşük. Göçmen karşıtı AFD partisine büyük destek var burada. O yüzden siyasiler bu bölgeye ilgisiz. Bu hem üzücü hem de adil değil. İhtiyacı olan insanların bulunduğu bölgeye odaklanmak yerine, nerede çok oy alıyorlarsa oraya odaklanıyorlar."

Mimunt Halli adındaki bu kadının üç çocuğu var. Kendi çocuğu için ders ücreti ve daha büyük bir eve taşınma talebinde bulundu devlet dairelerine ama yıllardır bekliyor. Sonunda yardım kuruluşuna başvurdu.

Mimunt Halli:

"Yardım kuruluşları size umut veriyor. Çünkü devlet desteği için talepleriniz ya Kabul ediliyor ya da reddediliyor. Yardım kuruluşları en azından bir cevap veriyor. Devletten cevap alamıyorsunuz.”

Yardım kuruluşu başkanı Schröder’e göre yoksul insanların durumu, toplumun geri kalanı tarafından bilinmiyor. Çocukların burada yedikleri bir öğün yemek, onların gün içinde yiyebildikleri tek öğün oluyor bazen.

Daniel Schröder:

"Geride kalanlara yardım etmek bizim işimiz. Bu ülkemizde huzur ve birlikteliğin devamını sağlar. Ama korkumuz, gelecekte zengin ile fakir arasındaki bölünmüşlüğün daha da büyümesi."

Schröder, çocuk yoksulluğu konusunun nadiren gündeme gelmesine üzülüyor. Sürdürülebilir bir çözümden yana. Yardım kuruluşu, çocuklar için ailelere temel gelir uygulamasının hayata geçirilmesini istiyor.

KAYNAK: EURONEWS

HABERE YORUM KAT