Almanya’nın mobil çalışma yasası hazır: Yılda en az 24 gün “evden çalışma” geliyor

Almanya’nın mobil çalışma yasası hazır: Yılda en az 24 gün “evden çalışma” geliyor

Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil tüm çalışanlara yılda 24 gün “evden çalışma” imkânının tanınmasını planlıyor. Yeni mobil çalışma yasası ise hazır.

Alman hükümetinin Sosyal Demokrat Parti’li (SPD) Çalışma Bakanı Hubertus Heil, tüm çalışanlara yılda en az 24 gün evden çalışma için yasal bir hak verilmesini istiyor. Almanya’nın en yüksek tirajlı gazetesi Bild’in pazar sayısı Bild am Sonntag’ın haberine göre, Heil, “Mobil Çalışma Yasası”nı tamamladı ve şimdi bunu oylamaya sunmaya hazırlanıyor. Buna göre, bir işveren mobil iş talebini ancak bunu yapmak için anlaşılabilir kurumsal veya operasyonel nedenler mevcutsa reddedebilecek. 

Hubertus Heil, “Mümkün olan her yerde, tüm çalışanlar yasal olarak yılda en az 24 gün mobil çalışma hakkına sahip olmalıdır. Her iki ebeveynin de mobil çalışmasının mümkün olduğu bir işi varsa, benim önerime göre, bir ebeveyn her hafta bir gün evden sırayla çalışabilir. Bu, aile hayatını çok daha kolaylaştırır” dedi. Heil korona sürecine de işaret ederek, “Virüs bize, düşündüğümüzden çok daha fazla mobil çalışmanın mümkün olduğunu öğretti. Mobil çalışma, yalnızca dizüstü bilgisayar ve latte macchiato ile bir kafede oturan gençlere yönelik değildir. Mobil çalışma, bazıları için modern çalışma dünyasının ayrılmaz bir parçası. Ancak çoğu kişi için henüz mümkün olmadığından aynı zamanda bir yasaya da ihtiyaç duyuluyor” diye konuştu.

“İŞ BİR NOKTADA BİTMELİ”

Bakan Heil, 24 günün alt sınır olarak anlaşılmasını gerektiğini belirterek, şu açıklamalarda bulundu: 

“Çalışanlar ve işverenler, toplu sözleşmelerde veya şirket sözleşmelerinde daha fazla evde çalışma konusunda anlaşabilirler. Tüm çalışanların patronları ile mobil iş için pazarlık yapma hakkı var. Elbette, bir fırıncı evden ekmek yapamaz. Bu nedenle, bir işveren, bunu yapmak için anlaşılabilir nedenleri varsa, talebi reddedebilir. Gelecekte, patron ve çalışanlar eşit düzeyde pazarlık edecek. Ayrıca evden çalışmak, çalışmayı bırakamayacağınız anlamına da gelmemelidir. Evden çalışma durumunda bile iş bir noktada bitmelidir.” 

Yasa, merkez ofiste çalışma saatlerinin dijital olarak belgelenmesini şart koşuyor. 

+49 - BERLİN

FOTO: Sebastian Gollnow / DPA

HABERE YORUM KAT