Almanya'nın 'maço' partisinde kadın üyeler krizi!

Almanya'nın 'maço' partisinde kadın üyeler krizi!

Alman basını, FDP'nin (Freie Demokratische Partei) gün geçtikçe daha çok kadın üyesini kaybettiğini yazdı.

Tagesspiegel'in araştırmasına göre, partinin üyesi olan ve destekleyen kadınların oranı gün geçtikçe düşüyor. Durum böyleyken Alman medya, 8 Mart Dünya Kadınlar gününde, Federal Cumhuriyet’in liberallerine ‘Almanya’nın Maço Partisi FDP’ diyerek seslendi.

Partinin lideri Lindner, Dünya Kadınlar Günü öncesinde yaptığı açıklamalarda parti içindeki kadınların oranını arttırmayı ve cinsiyet ayrımcılığına karşı mücadele etmeyi hedeflediklerini söyledi. Lindner, FDP'nin kadınlar için daha fazla fırsatlar sunması ve kadınların siyasette daha fazla yer alması gerektiğine inandığını belirtti. Ancak, bazı eleştirmenler, Lindner'in bu açıklamalarının sadece seçim öncesi bir hamle olduğunu ve parti içinde gerçek bir değişiklik yaratmayacağını savundu. Lindner, cinsiyet ayrımcılığına karşı mücadele etmenin yanı sıra, kadınların siyasette daha fazla liderlik rolü üstlenmesine de destek verdiklerini belirtti.

Öte yandan politikacı Silvana Koch-Netzin'in geçmişte çıkardığı kitapta FDP kariyeri boyunca yaşadığı cinsiyetçi deneyimleri yazmıştı. Kadın hakları konusunda aktif bir şekilde çalışan Koch-Netzin'in "Göğsüme dokundular ve bana sormadan sırt masajı yaptılar" açıklamaları ülkeyi karıştırmıştı.

Artı49

HABERE YORUM KAT