Almanya'nın lüks mağazasından iflas başvurusu

Almanya'nın lüks mağazasından iflas başvurusu

Almanya'nın önemli büyük kentlerinde şubeleri bulunan lüks mağaza KaDeWe Grup iflas başvurusunda bulundu.

KaDeWe lüks mağazaları, Almanya'nın Berlin, Münih ve Hamburg gibi üç büyük şehirlerinde şubelere sahip. Ancak şirket iflas başvurusunda bulunmak zorunda kaldı. Şirket Pazartesi günü Alman Basın Ajansı'na yaptığı açıklamada, mağazaların faaliyetlerine devam edeceğini söyledi. Perakende şirketi, üç lokasyondaki kiraların işletme üzerinde özel bir yük oluşturduğunu vurguladı. Bu kiraların "sürdürülebilir, karlı operasyonları neredeyse imkansız" hale getirdiği belirtildi.

Perakende şirketi KaDeWe'nin iflası Avusturyalı yatırımcı René Benko'nun sahibi olduğu Signa şirketler ağının zor duruma düşmesinden sadece birkaç hafta sonra geldi.

KaDeWe Grubun yüzde 50,1'i Taylandlı Chirathivat ailesinin Central Group'una, yüzde 49,9'u ise Galeria Karstadt Kaufhof'un da sahibi olan Signa Retail'e ait. Signa Retail, Kasım ayı sonunda işlerini organize bir şekilde tasfiye edeceğini duyurdu.

KİRALAR "ORANTISIZ DERECEDE" YÜKSEK

KaDeWe Genel Müdürü Michael Peterseim Kasım ayı sonunda grubun Signa krizine yakalanmayacağına dair güvenini dile getirmişti. Peterseim, "Operasyonel olarak olağanüstü bir iş çıkarıyoruz. Zor ekonomik koşullarda bile tüm tesislerimizde satışlar artıyor. Ancak endekse bağlı kiralar orantısız derecede yüksek, piyasa ile uyumlu değil ve daha da yükselecek" dedi.

Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre, KaDeWe Grubu 2022/2023 mali yılında yaklaşık 728 milyon Euroluk satış gerçekleştirdi, koronavirüs öncesi 2018/2019 mali yılına kıyasla neredeyse yüzde 24'lük bir artış. Grup, Berlin'deki KaDeWe'de yaklaşık 900 kişiyi istihdam ettiğini söylüyor. Buna ek olarak Alsterhaus'ta yaklaşık 200, Oberpollinger'de yaklaşık 300 ve şirketin Berlin'deki merkezinde 300 çalışan daha bulunuyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT