Almanya'nın komşusu sigaraya savaş açtı: Komşuda pişen bize de düşer mi

Almanya'nın komşusu sigaraya savaş açtı: Komşuda pişen bize de düşer mi

Belçika tütün ve tütün ürünlerinin tüketimine karşı başlattığı mücadeleyi, bir adım daha ileri taşıma kararı aldı. Yeni yasalar, sigara kullanan çok sayıda Belçika vatandaşını ve satışını gerçekleştiren perakendecileri doğrudan etkileyecek.

Almanya'nın sınır komşularından Belçika'da, devlet eliyle sürdürülen sigara karşıtı kampanyaya hız verildi. Ülkede uygulanması planlanan yeni yasalarla, tütün ürünlerinin satışına dair ciddi kısıtlamalar getirilecek.

Belçika Sağlık Bakanı Frank Vandenbroucke, "2028 yılına kadar gençleri tütün kullanmaktan vazgeçirmeyi hedeflediklerini" açıkladı. Almanya'da da talep edilen önemli bir fiyat artışının ardından Brüksel'deki parlamento sigara karşıtı kampanyada bir sonraki adıma karar verdi.

SATIŞLARDA CİDDİ KISITLAR YOLDA

Ülkede tütün ürünlerinin satış kuralları önemli ölçüde sıkılaştırılacak. 1 Nisan'dan itibaren pazar tezgahlarında ve müzik festivallerinde tütün ürünlerinin satışına izin verilmeyecek. Buna ek olarak, sigara ve diğer sigara ürünleri, çoğu market reyonlarından kaldırılacak. Satış alanı 400 metrekareden fazla olan marketler sigara, sarma kağıdı, filtre ve tütünü ürün yelpazelerinden çıkarmak zorunda kalacak.

Perakendeciler satış sırasında, 25 yaşından küçük görünen tüm müşterilere kimlik sormakla yükümlü olacak. Sigara ve benzeri ürünler yakında kiosk gibi dükkanların vitrinlerinden kalkmak zorunda kalacak. Bu durum e-sigaralar için de geçerli olacak.

ARTI49

HABERE YORUM KAT