“Almanya’nın her şeyi batırabilecek gizli denizaltısı: 212CD”

“Almanya’nın her şeyi batırabilecek gizli denizaltısı: 212CD”

Almanya’nın şu anki Tip 212A denizaltısı küçük ama güçlü bir tasarıma sahip. Fakat, küçük boyutunun sizi yanıltmasına izin vermeyin...

Almanya Savunma Bakanlığı yaptığı basın açıklamasında, Norveç, Almanya ve Thyssenkrupp Marine Systems arasında, Alman ve Norveç donanmalarına teslim edilecek altı yeni Tip 212 denizaltının yeni versiyonu Tip 212CD için bir anlaşmanın imzalandığını duyurdu.

İşte yeni denizaltının özellikleri.
 

Thyssenkrupp Marine Systems, dünyanın en gelişmiş nükleer olmayan denizaltılarından bazılarını da tasarlayan ve inşa eden bir Alman gemi inşa şirketidir. Thyssenkrupp; Tip 212CD’lerin mevcut Tip 212A denizaltı tasarımının yeni versiyonu olarak “gelişmiş teknolojilerin entegrasyonu” olacağını açıkladı.

Almanya’nın şu anki Tip 212A denizaltısı küçük ama güçlü bir tasarıma sahip. Fakat, küçük boyutunun sizi yanıltmasına izin vermeyin. Çünkü Tip 212A, yüzeye çıkmadan önce üç haftalık bir su altı dayanıklılığına sahip ve yüksek hızlar için dizel motora ve hidrojen yakıtı ile çalışan bir Havadan Bağımsız Tahrik sistemine sahip.

Tip, son derece sessiz ve tespit edilmesi en zor olan denizaltılardan birisi olarak kabul edilmektedir. Büyük nükleer enerjili denizaltılara kıyasla oldukça küçük boyutuna rağmen 21 inç torpidolara ve füze veya deniz mayınları ateşleme yeteneklerine sahiptir.

Anlaşmaya göre Norveç’te geliştirilen yeni Tip U212CD’ler ise bu özelliklerin yanı sıra çok sayıda yeni deniz füzesi ile donatılacak.

Yeni denizaltılara eklenecek olan Naval Strike Missile veya NSM, çok esnek bir silahtır ve hem denizdeki gemilere hem de karadaki hedeflere saldırabilir. NSM’nin, Pasifik’teki Çin kuvvetlerine karşı koymayı amaçlayan kuvvetlerin yeniden tasarımının bir parçası olarak denizaltılara ekleneceği ve düşman gemilerini batırma tehdidini ortaya koyması için kullanılacağı düşünülüyor.

Her şey programa göre giderse, ilk Tip 212CD denizaltısının yapımı bu yıl başlayacak ve 2029’da donanmalara teslim edilecek. 

National Interest’de yayımlanan bilgiler M5 tarafından çevrilmiştir.

HABERE YORUM KAT