Almanya’nın en zengin 10 ismi belli oldu

Almanya’nın en zengin 10 ismi belli oldu
Forbes verilerine göre Almanya’nın en zengin ismi 41 milyar dolarlık servetiyle Lidl’ın sahibi Dieter Schwarz oldu. Listenin tek kadın ismi ise BMW hissedarı Susanne Klatten.

“Forbes” verilerine göre hazırlanan yeni sıralamada, Almanya’nın en zengin kişileri belli oldu.

Listeye göre, perakende devi Lidl ve Kaufland’ın sahibi olan Dieter Schwarz, 41 milyar dolarlık servetiyle ilk sırada yer aldı.

İşte Almanya’nın en zengin 10 ismi ve öne çıkan sektörleri:

1- Dieter Schwarz (Lidl & Kaufland): 41 milyar Dolar
Almanya’nın en büyük süpermarket zincirlerinden Schwarz Grubu’nun kurucusu ve sahibi.

2- Klaus‑Michael Kühne (Kühne + Nagel): 40 milyar Dolar
Lojistik ve taşımacılık devi Kühne + Nagel’in büyük hissedarı.

3- Reinhold Würth (Würth Grubu): 35 milyar Dolar
Sanayi ve el aletleri sektöründe küresel oyuncu konumundaki Würth Grubu’nun onursal başkanı.

4- Susanne Klatten (BMW, çeşitli yatırımlar): 25 milyar Dolar
BMW hissedarı ve çok sayıda sektörde yatırımları bulunan iş kadını. Listenin tek kadın ismi.

5- Stefan Quandt (BMW): 24 milyar Dolar
Susanne Klatten’in kardeşi ve BMW’nin diğer büyük hissedarı.

6- Andreas von Bechtolsheim (teknoloji): 18 milyar Dolar
Teknoloji girişimcisi ve yatırımcısı. Silicon Valley’deki erken dönem yatırımlarıyla servet kazandı.

7- Hasso Plattner (SAP): 15 milyar Dolar
Alman yazılım devi SAP’nin kurucularından. Dijitalleşme ve eğitim alanındaki çalışmalarıyla da tanınıyor.

8 - Theo Junior, Karl Junior Albrecht ve Beate Heister (Aldi): Forbes'a göre Aldi kardeşlerin çocukları 15 milyar Dolar'lık servete sahip ve bu da onları uluslararası sıralamada 143. sıraya yerleştiriyor.

9 - Ludwig Merckle (ilaç): Merckle, sadece bir ilaç şirketi sahibi değil, aynı zamanda Heidelberg Materials'ın büyük hissedarı. 60 yaşındaki Merckle, yaklaşık 14 milyar Dolar'lık servetiyle uluslararası sıralamada 172. sırada yer alıyor.

10 - Friedhelm Loh (yazılım-donanım): Loh, endüstriye yazılım ve donanım tedarik eden aynı isimli şirket grubuyla 13 milyar Dolar'lık servete sahip. 79 yaşındaki Loh, dünya sıralamasında 182. sırada yer alıyor.

Bu isimler yalnızca büyük şirketlerin sahipleri olarak değil, aynı zamanda Almanya’nın sanayi, otomotiv, teknoloji ve lojistik alanındaki küresel etkisini de temsil ediyor.

ARTI49