Almanya'nın en büyük konut firmasının 'dostça planı’ kiracıları korkuttu!

Almanya'nın en büyük konut firmasının 'dostça planı’ kiracıları korkuttu!

Almanya'nın en büyük konut şirketlerinden biri olan Vonovia, kiracılarına bedava tadilatlar sunmayı planlıyor. Bazı kiracılar, ücretsiz tadilatın kiralarını yükselteceğinden veya operasyonlar sırasında yaşam koşullarının zorlaşacağından endişe ediyorlar.

Vonovia'nın Almanya'da yaklaşık 400 bin dairesi bulunuyor. Şirket, daha önce 100 bin dairede ücretsiz olarak tadilat yaptı. Bu işlemlerin içinde bina yükseltme ve yenileme çalışmalarının yanı sıra enerji verimliliğini artırmak da sağlanıyor.

Vonovia'nın ücretsiz onarımları bazı kiracılar arasında tartışma konusu oldu. Kiracılar, bu işlemlerin kiralarını yükselteceğinden veya tadilat sırasında yaşam koşullarının zorlaşacağından endişe ediyorlar. Bazı kiracılar, tadilatların şirketin kazancını artırmaya yönelik bir girişim olduğunu düşünüyorlar.

Vonovia, kiracıların ücretsiz tadilatların ayrıntılarını anlamalarına yardımcı olmak için bilgilendirme kampanyaları düzenliyor. Şirket, tadilatların ücretsiz olacağını ve kiraların artmayacağını, ayrıca tadilatların sırasında kiracıların rahatlığının göz önünde bulundurulacağını belirtiyor.

Ancak, bazı kiracılar hala endişeli. Bir kiracı, "Ücretsiz tadilatın aslında ücretsiz olmadığını düşünüyorum. Bunun bir şekilde kiralarımıza yansıtılacağını hissediyorum" diyor.

Artı49

HABERE YORUM KAT