Almanya'nın en büyük bankasından Türk borsasına ilişkin çarpıcı iddia

Almanya'nın en büyük bankasından Türk borsasına ilişkin çarpıcı iddia

Almanya'nın en büyük bankası Deutsche Bank geçen hafta yabancıların Türkiye piyasalarında 750 milyon ila 1 milyar dolar hisse senedi sattığını iddia etti...

Para Medya'nın haberine göre, Deutsche Bank geçen hafta yabancıların Türkiye piyasalarında 750 milyon ila 1 milyar dolar hisse senedi sattığını, tahvil piyasasından ise 500 ila 750 milyon dolar seviyesinde çıkış olduğunu iddia etti.    

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz hafta Naci Ağbal'ı Merkez Bankası (TCMB) başkanlığı görevinden alarak yerine Şahap Kavcıoğlu atamasının ardından borsa %10 gerilemiş, tahvil faizleri ise 4 puanın üzerinde yükselmişti.

Borsa günün ilk yarısında geriledi    Günün ilk yarısında düşüş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 7,97 puan azalışla 1.384,60 seviyesine indi. Toplam işlem hacmi 8,6 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.    İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 0,88, holding endeksi yüzde 0,38 azalış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 4,16 ile spor, en çok gerileyen ise yüzde 4,19 ile finansal kiralama, faktoring oldu. 
 

HABERE YORUM KAT