Almanya'nın dünya şampiyonu peyniri artık üretilmeyecek

Almanya'nın dünya şampiyonu peyniri artık üretilmeyecek

Almanya'nın dünya şampiyonu peyniri "Bördespeck" üretimi durduruluyor. Peynirin yapımcısı Börde Kase GmbH faaliyetlerini kalıcı olarak durdurduğunu açıkladı.

Artık süpermarketlerde Saksonya Anhalt eyaletinden ödüllü bir peynir olan ve şöminede pastırma gibi tütsülenen "Bördespeck" bulunmayacak.

Börde bölgesindeki Vahldorf'tan üretici Börde Käse GmbH, faaliyetlerini kalıcı olarak durdurdu. Aşağı Saksonya'daki Ammerland mandırasının satış direktörü Lars Schildwach, yaptığı açıklamada tütsülenmiş peynirin Mart ayı sonunda son kez üretildiğini söyledi. Bu özel ürünün tekrar piyasaya sürülüp sürülmeyeceği henüz belli değil.

Ammerland mandırası, daha önce iflas başvurusunda bulunan Börde Käse GmbH'yi 2002 yılında devralmıştı.

Schildwach'a göre Vahldorf peynir mandırasının nihai kapanışı aynı zamanda son 20 kişinin de işini kaybetmesi anlamına geliyor.

150 YILLIK GELENEĞİN SONU

Kapanış, Vahldorf'ta uzun süredir devam eden bir geleneğin sonunu işaret ediyor. Magdeburger Börde'deki bu küçük kasabada 1879 yılında bir peynir mandırası kurulmuştu.

Doğu Almanya kurulduktan sonra aile şirketi devlete ait Vahldorf peynir fabrikası haline geldi. VEB kısa sürede Doğu Almanya'daki en büyük peynir fabrikalarından biri haline geldi.

1992'de yeniden özelleştirildikten sonra şirket, Dublin'deki Dünya Peynir Ödülü'nde 50 jüri üyesi tarafından "Dünya Füme Peynir Şampiyonu" seçilen füme peynir "Golden Smokey" gibi özel peynirlere odaklandı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT