Almanya'dan Türkiye'ye uzanan akıl almaz dolandırıcılık şebekesi! Binlerce Euro'luk vurgun

Almanya'dan Türkiye'ye uzanan akıl almaz dolandırıcılık şebekesi! Binlerce Euro'luk vurgun

Dolandırıcılar, yaşlıları polisin değerli eşyalarını güvende tutması gerektiğine inandırarak kandırdılar...

Bir erkek ve üç kadından oluşan bir grup, "sahte polis memuru" gibi davrandıkları ve yaşlı insanlardan para, banka kartı ve mücevher çaldıkları için Hanau Bölge Mahkemesi tarafından dolandırıcılıktan mahkum edildi.

Alman basınında yer alan habere göre; 33 yaşındaki Samet Ö. Hanau'da ve Almanya'nın diğer yerlerinde 74 ile 85 yaşları arasındaki kadınların dolandırıldığı beş olaydan sorumlu tutuluyor.

Bölge Mahkemesi  bu eylemleri haince bir şekilde "kolay av" haline gelen savunmasız yaşlıları hedef aldığı için ciddi dolandırıcılık vakaları olarak değerlendirdi.

Üç sanık kadın, dolandırıcılığa yardım ve yataklık etmekten suçlu bulunarak yedi aydan bir yıl dört aya kadar hapis cezalarına çarptırıldı ve bu cezaların tamamı ertelendi. Ayrıca sanıklardan çalınan paralar da geri isteniyor. Karara göre, asıl sanıklardan 34 bin 110 avro, kadınlardan ise 1.950 ila 12 bin avro arasında bir miktara el konulacak.

Hakimler, Samet Ö  para ve değerli eşyaların toplanmasını ve ganimetlerin Türkiye'ye transferini organize etti , "Don" lakaplı Ahmet A., polis kılığına girerek yaşlıları, hırsızlar nedeniyle değerli eşyalarının evde güvende olmadığına inandırdı. Bu nedenle, polisin onları alıp güvenli bir yere götürebilmesi için, değerli eşyalarını evin yakınına, örneğin kağıt çöp kutusuna bir çantaya koymaları gerektiğini söyledi.

Kurbanların banka kartlarından para çekildi
Suça ortak olan kadınlar ayrıca, örneğin bir nakit transfer sağlayıcısı aracılığıyla Türkiye'ye para gönderilmesine yardımcı oldular. 

Sanık, yaşlıların ellerindeki tüm mal varlıklarını almaya çalıştı Sadece nakit çekmekle kalmadılar, dolandırıcıların banka kartlarını da hesaplarından para çekmek veya transfer etmek için kullandılar. 

Sanıkların tamamı suçlarını itiraf etti. Akıllı telefonların sohbet geçmişleri ve hareket profilleri gibi kanıtlar da bunları doğruladı.

HABERE YORUM KAT