Almanya’dan Türkiye'ye dikkat çeken 'Libya' mesajı

Almanya’dan Türkiye'ye dikkat çeken 'Libya' mesajı

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, yabancı güçlerin Libya'dan çekilmesine Suriyeli paralı askerlerden başlanması ve ardından düzenli güçlerin de ülkeyi terk etmesi gerektiğini söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Libya'da bulunan yabancı silahlı güçlerin ülkeden çekilmesine bir an önce başlanmasını istedi.

Maas, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) düzenlenecek Libya oturumu öncesinde yaptığı açıklamada, yabancı güçlerin çekilmesine "çeşitli taraflarca konuşlandırılan Suriyeli paralı askerlerden başlanması gerektiğini" belirterek, "Bu sürece girildiğinde, Libya'da bulunan düzenli güçler de dahil olmak üzere diğer güçlerin de parça parça ülkeyi terk etmesi gerekecektir" diye konuştu.

BMGK oturumunda, 23 Haziran'da Berlin'de düzenlenen ikinci uluslararası Libya konferansında verilen taahhütlerin uygulanması masaya yatırılacak. İkinci Libya konferansına aralarında Türkiye, Rusya, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) de bulunduğu 16 ülkeden üst düzey temsilciler katılmış ve konferans sonunda yabancı güçlerin ülkeden çekilmesi taahhüdü yeniden vurgulanmıştı. Ancak aynı taahhüt Ocak ayındaki ilk konferansta da dile getirilmesine rağmen yabancı güçlerin çekilmesinde yol katedilememişti. BM tahminlerine göre ülkede halen 20 bin civarında yabancı silahlı güç bulunuyor.

Haberin tamamını DW Türkçe 'den okuyabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT