Almanya'dan Türkiye'ye acil yardım planı

Almanya'dan Türkiye'ye acil yardım planı

Türkiye-Suriye sınır bölgesinde meydana gelen şiddetli depremin ardından Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser ilk acil yardımı açıkladı

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, "Türkiye ve Suriye'de meydana gelen ve çok sayıda ölü ve yaralıya yol açan şiddetli deprem haberleri karşısında derin bir şok yaşıyoruz. Az önce Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen ile görüştüm ve en derin üzüntülerimizi ifade ettim. Bu korkunç doğal afetten çok etkilenen insanlar için üzülüyoruz. Düşüncelerimiz hayatını kaybedenlerin aileleriyle birlikte. Bu korkunç saatlerde Türk dostlarımızla yas tutuyor ve onların yanında yer alıyoruz." dedi.

Almanya'nın elinden gelen tüm yardımı harekete geçireceğini ifade eden Faeser, "THW (Alman yardım kuruluşu) kamplara acil durum barınakları ve su arıtma üniteleri sağlayabilir. THW halihazırda acil durum jeneratörleri, çadırlar ve battaniyelerden oluşan yardım malzemelerini hazırlıyor ve benim talebim üzerine Türk Sivil Savunması ile yakın koordinasyon halinde." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT