Almanya’dan kutlama mesajıyla yasağa tepki: “Bizler milyonlarız boyun eğmeyiz“

Almanya’dan kutlama mesajıyla yasağa tepki: “Bizler milyonlarız boyun eğmeyiz“

Almanya’da çalışmalarını yürüten Fikir Atölyesi yönetimi 30 Ağustos dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında Türkiye’de kutlamaların yasaklanmasını da eleştirdi. Mesajda “30 Ağustosları yasaklayanları tarih yargılayacaktır” ifadesine de yer verildi.

Almanyanın Kuzey Ren Vesfalya Eyaletinin Ruhr bölgesinde faaliyet gösteren partiler ve inançlar üstü kuruluş Fikir Atölyesi’nden yapılan bir açıklama ile   30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından 19 Ağustos 2020 tarihinde 81 ilin valiliklerine gönderilen genelgeyle yasaklanması kınandı.

Fikir Atölyesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajında özetle şöyle dendi: 

“Cesur milletimizin milli mücadele sürecindeki en büyük adımı olan Büyük Taarruz Zaferi’nin 98. yıldönümünde, sonsuz minnetle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımız uğruna canlarını feda etmekten bir an olsun bile tereddüt etmeyen aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anar, milletimizin Zafer Bayramını içtenlikle kutlarız.

Halkımız çaresiz değildir. 30 Ağustosları yasaklayanları tarih yargılayacaktır.

Biz yurt içinde ve dışında yaşayan onlar, yüz binler, milyonlarız, orta çağ zihniyetine  boyun eğmeyenleriz. Bu büyük zafer sonrası kurulan ve bir çağdaşlaşma projesi olan laik-demokratik Cumhuriyete sahip çıkanlara selam olsun.”

+49 – DORTMUND

HABERE YORUM KAT