Almanya'dan ‘kalıcı ikamet izni’ hamlesi! 5 yıldan fazla kalan...

Almanya'dan ‘kalıcı ikamet izni’ hamlesi! 5 yıldan fazla kalan...

Almanya’da İçişleri Bakanlığı, 5 yıldan fazla Almanya’da yaşayan ve henüz ikâmet izni olmayan yabancılara ikamet izni vermeyi planlıyor.

Bakanlığın bu yöndeki planına göre, çeşitli nedenlerle Almanya’da ‘Duldung’ statüsünde olan ve her an gönderilebilir durumdaki çoğunluğu mülteci konumundaki yabancılara kalıcı olma perspektifi sunulacak. Ancak bunun için en az 5 yıl Almanya’da kayıtlı olarak yaşamış olması gerekiyor. Almanca bilmesi ve devletten yardım almadan geçimini sağlaması şartı da aranıyor. Ayrıca suç işlemiş olanlar ve Almanya’ya girişte kimlikleriyle ilgili yanlış beyanda bulunanlar yeni düzenlemeden yararlanamayacak.

İçişleri Bakanlığı’nın planının hayata geçirilmesi durumunda Almanya’da yaklaşık 105 bin yabancının bundan faydalanabileceği belirtildi. Buna karşılık ise federal hükümet, bu durumda olup da suç işleyen veya toplum için tehdit oluşturan yabancıların daha kolay sınır dışı edilmesini istiyor. Konuyla ilgili planların eyalet yönetimleriyle de müzakere edileceğini belirtildi.

Kaynak: Hürriyet Avrupa
Fotoğraf:AA

HABERE YORUM KAT