Almanya'dan İstanbul Sözleşmesi açıklaması

Almanya'dan İstanbul Sözleşmesi açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 'İstanbul Sözleşmesi'ni fesheden kararnameyi imzalaması Avrupa'yı salladı. Bazı gazeteler konuya dair çarpıcı başlıklar attı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'İstanbul Sözleşmesi'ni fesheden kararnameyi imzalaması Türkiye'de olduğu kadar Avrupa'nın da gündemine oturdu.

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre bazı gazeteler, "Milyonlarca kadın tehlikede" manşetleri attı. Almanya ve Avrupa Konseyi, kararı sert şekilde kınadı. Sözleşmeden ayrılma kararı, bütün gün ana haberlerin konusu oldu.

Almanya’da corona aşısını bulan iki Türk Prof. Uğur Şahin ile Özlem Türeci’nin aldığı ödülle manşet olmasından bir gün sonra bu kez ‘İstanbul Sözleşmesi’ ile manşetlerde yer aldık.

Türkiye'nin, ‘Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi, Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’nden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla çıkma kararı Avrupa'yı salladı.

"KADINA YÖNELİK ŞİDDET MASUM GÖRÜLEMEZ"

Alman hükümeti adına Dışişleri Bakanlığı, “Bu Avrupa'ya ama her şeyden önce Türkiye'deki kadınlara yönelik yanlış bir sinyal. Ne kültürel, ne dinsel ne de başka birtakım değerler, kadına yönelik şiddeti masum gösterebilir“ açıklaması yaptı.
Henüz mart ayı başında kadınlar ve demokratik düşünenler için “insan hakları eylem planı“ hazırlayan Erdoğan'ın bu kararının ‘kadınlar için bir tokat’ olduğunu söyleyen siyasetçi Claudia Roth, en sert eleştirenlerin başında geldi.

 

HABERE YORUM KAT