Almanya'dan, İsrail ve Filistin'e çağrı

Almanya'dan, İsrail ve Filistin'e çağrı

Almanya, Gazze Şeridi'ne 9 Mayıs'tan bu yana hava saldırıları düzenleyen İsrail ile Filistinli gruplar arasında sağlanan ateşkese uyulması çağrısında bulundu.

Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ile Gazze'deki Filistinli gruplar arasında varılan ateşkesin memnuniyetle karşılandığı belirtildi. Açıklamada, "Ateşkesin uygulanmasının çağrısını yaparken, şiddetin sona erdirilmesine yönelik başarılı çabaları nedeniyle Mısır'a teşekkür ediyoruz" denildi.

Sivil halkın özellikle füze saldırılarından etkili bir şekilde korunmasının önemine işaret edilen açıklamada, Gazze'ye derhal insani yardım erişiminin sağlanması ve temel ihtiyaç maddelerinin tedarik edilmesi gerektiği vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, nihai hedefin İsrailliler ve Filistinliler arasında herkesin güven içinde ve onurlu yaşama imkanı sağlayan kalıcı bir barışın sağlanması olduğu belirtildi.

İsrail'in İslami Cihad Hareketi yöneticilerini hedef aldığını iddia ederek Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında, 6'sı çocuk ve 3'ü kadın olmak üzere 33 kişi hayatını kaybetti, 93 Filistinli yaralandı. Saldırıların başlamasından bu yana geçen sürede, taraflar arasındaki çatışmalar nedeniyle yüzlerce kişi hayatını kaybetti.

9 Mayıs'ta başlayan saldırıların ardından dün, taraflar arasında bir ateşkes sağlandı. Ancak İsrail uçaklarının, yerel saatle 22.00'de yürürlüğe giren ateşkese rağmen Gazze'de bazı hedefleri vurduğu bildirildi. İsrail ordusu ise Gazze'den atılan roketlere karşılık verdiğini ve İslami Cihad'a ait hedefleri vurduğunu açıkladı.

HABERE YORUM KAT