Almanya'dan flaş '3G' kararı!

Almanya'dan flaş '3G' kararı!

Almanya Sağlık Bakan Lauterbach, Almanya'ya giriş yapan yolcular için geçerli olan 3G kuralını (aşı yaptırma, hastalığı atlatma veya negatif test sonucu) 1 Haziran'dan itibaren yaz dönemi için kaldıracaklarını söyledi.

Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach (SPD), korona vakalarının düşen sayısı göz önüne alındığında, yaz aylarında Almanya'ya giriş kurallarını gevşetmek istiyor. SPD'li politikacı Funke medya grubunun gazetelerine "Ağustos sonuna kadar ülkeye girerken 3G kuralını askıya alacağız" açıklamasında bulundu. 1 Haziran'dan itibaren, geri dönen yolcular ve diğer yolcular artık aşılandıklarını, iyileştiklerini veya test edildiklerini kanıtlamak zorunda değiller. Şu anda geçerli olan Corona giriş yönetmeliği, 31 Mayıs'a kadar on iki yaşın üzerindeki tüm kişiler için hala 3G kanıtı gerektiriyor.

Virüs varyant bölgelerinden gelen yolcular için daha katı kurallar geçerli

Virüs varyant bölgelerinden gelen yolcular Aşılanmış veya iyileşmiş olsalar bile Almanya'da 14 günlük karantinaya girmeleri gerekiyor Bu kural önümüzdeki aylarda da uygulanmaya devam edecek.

Lauterbach, Funke gazetelerine verdiği demeçte, "Bu tür alanlar tanımlanırsa ülkeye girenler karantinaya alınmalı" dedi. "Yaz aylarında daha düşük vakalarla bile, küresel bir salgında temkinli olmalıyız." açıklamasında bulundu.

Artı49
Fotoğraf:AA

HABERE YORUM KAT