Almanya'dan başka ülkede mahsur kalan vatadandaşlarıyla ilgili önemli açıklama!

Almanya'dan başka ülkede mahsur kalan vatadandaşlarıyla ilgili önemli açıklama!

Almanya Dışişleri Bakanlığı, bilinçli olarak belirli ülkelere gidip orada, yeniden yaşanacak bir corona virüsü patlaması nedeniyle mahsur kalanları bu yıl geri getirilmeyeceğini açıkladı.

Bakanlığın sitesinde yer alan “Kriz bölgesi” olarak adlandırılmış ülkeleri kast eden Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas, “Eğer bu yıl, bazı ülkeler için 2020'den daha kötü olursa hiç şaşırmamak lazım” diye konuştu.

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre; Maas, bu tür ülkelerin “olağanüstü bir kapanma” yaşayabileceği uyarısında bulundu.

Salgının ilk olarak Avrupa'da görüldüğü 2020'nin başlarındaki gibi, kimseyi bu ülkelerden geri getirmeyeceklerini belirten Maas, ancak oralardaki corona önlemleri nedeniyle kalanlara, ilgili ülkelerdeki Alman dış temsilciliklerinin destekte bulunabileceğini söyledi.

Funke medya grubuna konuşan Maas, ülke adı vermedi ama bu mesajın, Almanya'nın kriz bölgesi ilan ettiği ülkelerle ilgili olduğu yorumu yapıldı.

Almanya, geçen yıl ülkeler kapanıp tüm seyahatler durunca, vatandaşlarını uçaklarla getirmişti. Ardından da, kriz bölgesi ilan ettiği ya da seyahat uyarısı yaptığı yerlere gidenlerle ilgili sorumluluk almayacağını açıkladı.

HABERE YORUM KAT