Almanya'dan AP Başkanı Sassoli için taziye mesajı

Almanya'dan AP Başkanı Sassoli için taziye mesajı

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı David Sassoli'nin iki haftadır tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesi nedeniyle Almanya'da siyasiler taziye mesajları paylaştı.

Sassoli'nin ölümü dolayısıyla Avrupa genelinde pek çok lider, bakan ve uluslararası kurum, sosyal paylaşım platformu Twitter üzerinden ve yazılı açıklamalarla taziye mesajı gönderdi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, hükümet sözcüsü Steffen Hebestreit aracılığıyla Twitter'dan yaptığı paylaşımda, David Sassoli'nin ölüm haberini "dehşet içinde" öğrendiğini belirterek "Avrupa kararlı bir Parlamento Başkanını, İtalya zeki bir politikacıyı ve Almanya iyi bir dostu kaybetti. Düşüncelerimiz onun ailesiyle birlikte." ifadelerini kullandı.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Sassoli'nin ölümünün kendisini çok üzdüğünü belirterek "AP Başkanı olarak, defalarca anlaşmazlıkların üstesinden gelmeyi ve böylece bir bütün olarak Parlamentoyu güçlendirmeyi başardı. Bizler onun mültecilere insani muameleye olan sarsılmaz bağlılığını unutmayacağız." paylaşımında bulundu.

İtalya Başbakanı Mario Draghi de Sassoli'nin vefatı nedeniyle taziyelerini dile getirdiği mesajında, "Devlet adamı, tam bir Avrupa yanlısı, tutkulu bir gazeteci olan Sassoli, dengenin ve cömertliğin bir simgesiydi. Bu özellikleri her siyasi konumdan ve her Avrupa ülkesinden tüm meslektaşları tarafından her zaman tanınmıştır. Zamansız ve ani ölümü bizi üzdü. Eşi Alessandra Vittorini'ye çocukları Livia ve Giulio'ya, tüm sevdiklerine devlet ve kendi adıma başsağlığı diliyorum." ifadelerine yer verdi.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez de Twitter'daki resmi hesabından yaptığı açıklamada, "Başkan Sassoli'nin vefat haberi ne kadar üzücü. Pandemi sürecinde daha sosyal ve birlik bir AB için kararlılıkla çalışan, Avrupa değerlerinin büyük savunucusu, ileri görüşlü bir dost. Ailesine ve dostlarına başsağlığı diliyorum." diye yazdı.

Artı49 Haber Merkezi

 

HABERE YORUM KAT