Almanya'dan 2 öğrenci Afganistan'da mahsur kaldı

Almanya'dan 2 öğrenci Afganistan'da mahsur kaldı

Almanya’nın Saksonya eyaletinden iki öğrenci Kabil’de mahsur kaldı. Yaz tatilinin başında, ikiz kardeş olan Farhadullah ve Abida, bir aile kutlamasına katılmak için aileleriyle birlikte gittikleri Kabil’den geri dönemiyorlar.

Aşağı Saksonya eyaletinin Wolfenbüttel şehrinden, iki sekizinci sınıf öğrencisi ve ebeveynleri artık tahliye uçakları olmadığı için Almanya’ya dönemiyorlar. Okul müdiresi Katrin Unger, öğrencilerin durumu için oldukça endişeli.

Unger, Almanya Dışişleri Bakanlığı'na başvurdu. Ancak henüz yetkili kimseye ulaşamadı.  Müdire, şimdiye kadar bakanlığa gönderdiği e- postalarına yalnızca otomatik yanıtlar aldı. Unger, ''Ailenin geri gelip gelemeyeceği ve ne zaman geleceği tamamen belirsiz'' dedi.

İki sekizinci sınıf öğrencisi, Wolfenbüttel'deki sınıf arkadaşlarıyla WhatsApp aracılığıyla düzenli olarak iletişim kurabiliyordu. Ancak, Kabil'deki zayıf internet bağlantısı artık bu iletişime de izin vermiyor. Wolfenbüttel'de yaşayan Afganistanlı aile için belirsizlik hala devam ediyor.

Artı49 Haber Merkezi
Haber: Tuğba Ünal

HABERE YORUM KAT