Almanya'daki üniversitelerde bu yıl sınıflar daha soğuk ve yurtlar daha pahalı

Almanya'daki üniversitelerde bu yıl sınıflar daha soğuk ve yurtlar daha pahalı

Tüm Avrupa'nın gündeminde olan enerji krizi Almanya'daki üniversiteleri ve öğrencileri olumsuz yönde etkiledi. Artık üniversitelerde dersler daha soğuk sınıflarda işlenecek ve öğrenciler yurtlara daha fazla para ödeyecek.

Enerji krizi, Almanya'daki üniversiteleri ve yüksek okullarını olumsuz yönde etkiledi. Ülke basınına göre Mecklenburg-Batı Pomeranya'daki yaklaşık 40 bin öğrencinin daha zorlu okul koşullarına alışması gerekiyor. Rostock Üniversitesi'nden bir yetkili, önümüzdeki kış aylarında konferans salonları ve amfilerde tasarruf amacıyla ısının düşürüleceğini bildiriyor. Ancak öğrenci şehri Rostock'ta halkın çoğu enerji kıtlığı nedeniyle ısıtmanın gerçekleşemeyeceğine inanmıyor. Rostock'ta farklı kaynaklarla çalışan üç enerji santrali bulunuyor.

Greifswald Üniversitesi ve Neubrandenburg Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nde yetkililer tarafından okulların enerji tasarrufu için oda sıcaklığının biraz altında tutma konusu tartışılıyor. Neubrandenburg Uygulamalı Bilimler Üniversitesi rektörü  Gunnar Wessel, öğrencilerin devamlılığının mümkün olduğunca sürdürülmesi için her şeyin yapılacağını söylüyor.

Bavyera'dan bir üniversite ise 2022-2023 kış döneminde ısı ve güç kaynağı konusundaki belirsizliklerden dolayı derslerin çevrimiçi görülebileceğini açıkladı.

Öte yandan öğrenci yurtlarında şu anda 260 Euro'ya mal olan bir odanın fiyatında 2023'ün başında 25 ila 50 Euro'luk bir artışa gitmesi bekleniyor.

Artı49                                                                                                      Fotoğraf: Dom Fou - Unsplash

HABERE YORUM KAT