Almanya’daki Türk Topluluğu Derneği’nden, seçim kampanyasına eleştiri

Almanya’daki Türk Topluluğu Derneği’nden, seçim kampanyasına eleştiri

Türk Topluluk Derneğinin raporlarına göre, Almanya Federal Meclis seçim kampanyasında göçmen kökenli insanlara çok az ilgi gösteriliyor.

Almanya'daki Türk Topluluğu Derneği (TGD) başkanı Gökay Sofuoğlu, Yeşiller dışındaki partilerin şu anda göçmen derneklerinin örgütlenmesi konusunda çok dikkatli olduklarını belirtti.

TGD, geçtiğimiz haftalarda Federal Meclis'teki partilerin adaylarına, göç ve entegrasyon konularındaki tutum ve düşüncelerini sormuştu. Derneğin açıklamalarına göre, Yeşiller'den 209, Sol Parti'den 187, SPD'den 143 ve FDP'den 129 yanıt aldı. Açıklanan verilere göre AfD 24, CDU ve CSU'dan toplam 21 yanıt geldi.

Kamu hizmetinde çalışan göçmenlerin yüzde altılık oranı göz önüne alınıp, göçmen kökenli insanlar için belirlenen hedef kotası sorulduğunda, yalnızca sol görüşlü politikacıların çoğunluğu "evet" yanıtını verdi. Ankete katılan SPD adaylarının yüzde 35'i olumlu yanıt, yüzde 49'u ise “hayır” cevabını verdi. Yüzde 16'sı ise tarafsız kaldı. Ankete katılan Yeşillerin yüzde 33'ü böyle bir kotayı desteklerken, yüzde 57'si ise karşı çıktı.

Türk Topluluk Derneğine tepki gösteren FDP, CDU, CSU ve AfD partilerinden çoğunluk adaylar, göç kotasına karşı çıktılar.

"Milli futbol takımı Almanya'yı Alman siyasetinden daha iyi yansıtıyor"

Sofuoğlu’nun açıklamalarına göre, kamu hizmetinde ve siyasette göç geçmişi olan kişilerin de yönetim pozisyonlarında yer alması önemlidir. Nüfusun dörtte birinden fazlası yabancı uyruklu olmasına rağmen, göç geçmişine sahip insanlar kamu hizmetinde veya siyasette yönetim pozisyonlarında yeterince yer almıyor. TGD başkanı, "Milli futbol takımı Almanya'yı, Alman siyasetinden daha iyi yansıtıyor" dedi.

Türk Topluluğu Derneği, göçmenlerin haklarını, İslamofobi ve ırkçılığa karşı savunmayı kendisine hedef olarak belirlemiştir. TGD geçmişte, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın politikalarını defalarca eleştirdi. Derneğin ülke çapında yaklaşık 60.000 üyesi bulunmaktadır.

Artı49 Haber Merkezi

Haber: Tuğba Ünal

HABERE YORUM KAT