Almanya'daki Türk basınının acı günü: Gazeteci İrfan Sezer hayata veda etti

Almanya'daki Türk basınının acı günü: Gazeteci İrfan Sezer hayata veda etti

Almanya’da yaşayan ve uzun yıllar buradaki Türk medyasında görevler üstlenen gazeteci İrfan Sezer aramızdan ayrıldı. Sezer’in vefatı Türk basın camiasında büyük üzüntü yarattı.

81 yaşında yaşamını yitiren gazeteci yazar Sezer, ailesi, yakınları, sevenleri ve meslektaşlarının katıldığı Pasing Hacı Bayram Camisi’ndeki cenaze töreninin ardından sonsuza uğurlandı.

Güney Almanya'nın önde gelen Türkçe haber portalı yeniposta.de’de Zeki Ege imzasıyla yayınlanan habere göre İrfan Sezer Adana’da toprağa verildi.

MİLLİYET’İN MÜNİH TEMSİLCİLİĞİNİ YAPMIŞTI

Çalışkan ve üretken bir gazeteci olarak tanınan İrfan Sezer 1968 yılında Münih’te Tercüman gazetesinde meslek hayatına başlamıştı. Şehrin sevilen gazetecisi Sezer, son olarak Milliyet gazetesinin Münih temsilciliğini üstlenmiş bu arada 90’lı yıllarda Münih’te “Toplum” adında yerel bir gazete de çıkarmıştı.

Münih’te çok sayıda gazetecinin yetişmesini sağlayan Sezer’e “şehrin duayen gazetecisi” unvanı meslektaşları tarafından kendisine verildi.

İrfan Sezer aynı zamanda Münih Türk Gücü Spor Kulübü’nün 1975 yılında resmi olarak kurulmasında öncülük yaparak yönetiminde görev aldı. Sezer, “Bir Ömür Münih” başlıklı kitabıyla, Münih’teki meslek hayatına ilişkin anılarını okurlarıyla paylaşmıştı.

+49 – MÜNİH

HABERE YORUM KAT