Almanya'daki mülk sahipleri vergi dairesi çalışanlarını terletecek! 3.5 Milyon itiraz bekleniyor, işte nedeni...

Almanya'daki mülk sahipleri vergi dairesi çalışanlarını terletecek! 3.5 Milyon itiraz bekleniyor, işte nedeni...

Almanya Vergi Dairesi, yeni emlak vergisi düzenlemelerinin bir parçası olarak 2025'ten itibaren önemli ölçüde daha fazla ödeneceğini ev sahiplerine duyurdu.

Bu yeni ücret duyurusunun ardından Almanya'daki milyonlarca mülk sahibi vergi dairesine itirazda bulundu. Vergi dairesi, kuruma 1,3 milyon temyiz başvurusu yapıldığını duyurdu.

Almanya Vergi Mükellefleri Derneği'nden uzmanlar, mülk sahiplerine kararlara itiraz etmelerini tavsiye etmişti. Bu itirazların sonucunda Federal Anayasa Mahkemesi yasanın anayasaya aykırı olduğu sonucuna varırsa, karardan geri dönülebileceği uzmanlar tarafından açıklandı.

Konu hakkında Baden-Württemberg Şehir Derneği'nin genel müdür yardımcısı Susanne Nusser, Covid-19 salgını ve Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın vergileri artırdığını söyledi. Nusser, "Yıllardır yeterince vergi ödemeyen mülk sahipleri var. Eski binaları olan insanlar daha yüksek emlak vergisi ödeyecek” dedi.

Alman basını, belediyeleri vatandaşların endişelerini ciddiye almaya ve insanları rahatlatmaya çağırdı. Konunun uzmanları ise 3.5 milyon kadar itiraz beklendiğini ancak mülk sahipleri ödemek zorunda oldukları emlak vergisinin çok fazla değişmeyeceğini bilseler çoğunun itiraz etmeyeceğini söyledi.

Artı49

HABERE YORUM KAT