Almanya’daki korona önlemlerine standart mı geliyor? Asgari para cezası “50 avro”

Almanya’daki korona önlemlerine standart mı geliyor? Asgari para cezası “50 avro”

Almanya Başbakanı Angela Merkel bugün eyalet başbakanları ile bir araya gelerek korona tedbirlerine standart getirilmesi konusunu masaya yatırdı. Merkel standartta ısrar ediyor.

Federal Almanya’da artan vaka sayısı ile birlikte korona önlemlerinde standart talepleri güçleniyor. Federal hükümet korona önlemlerinin hafifletilmesini reddederken bazı durumlarda ise sertleştirilmesini ön görüyor. 

Alman Basın Ajansı DPA’nın bir haberine göre Başbakan Merkel, eyaletlerde farklı vaka sayılarına rağmen mücadelede ülke çapında “standart” sinyali verdi. Habere göre, perşembe günü gerçekleşen toplantının başında maske takma kuralını ihlal edenlere asgari 50 avro para cezası verilmesi konusunda görüş birliğine varıldı. 

Buna karşılık Saksonya-Anhalt Eyaleti Başbakanı Reiner Haseloff kendi eyaletinde halkın korona önlemlerine uyduğunu ve asgari para cezası uygulamasına sıcak bakmadığını bildirdi. 

ÜCRETSİZ TESTLERE 15 EYLÜL’E DEK DEVAM

Diğer taraftan asgari para cezasının sadece otobüs ve trenlerde değil genel olarak kuralların ihlallerinde uygulanması da önerildi. Bu arada, risksiz bölgelerden gelen yolculara yönelik ücretsiz korona testlerinin 15 Eylül tarihinde sona ereceği de belirtildi.  

Bavyera Başbakanı Markus Söder ise havalimanlarında, tren istasyonlarında ve otoyollarda ücretsiz testlerin devam ettirilmesini savundu. Bununla birlikte korona önlemlerinde vaka sayılarına göre koordineli eylem ve mücadele planı da istendi. 

ÖZEL KUTLAMALARA 25 KİŞİ, GENEL KUTLAMALARA 50 KİŞİ SINIRI

Korona tedbirlerinde standarta ilişkin Başbakan Merkel özellikle şu noktalarda ısrar ediyor:

Festivaller, konserler, şehir ve köy şenlikleri, spor karşılaşmaları gibi seyircili büyük etkinliklere 31 Aralık 2020 tarihine dek yasak uygulanması.

Noel çarşıları ve karnaval etkinliklerinin durumunu daha sonra belirlenmesi. 

Özel kutlamalara katılanların sayısının 25 kişi ile sınırlandırılması, tercihen bu toplantıların açık havada yapılması. Özel mekânlar dışında gerçekleştirilecek kutlamalara katılanların sayısının ise 50 kişi ile sınırlandırılması.

+49 - BERLİN

FOTO:  Michael Kappeler/DPA

HABERE YORUM KAT